Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αφορμή για νέα ανακατάταξη των πολιτικών δυνάμεων στον άξονα πρόοδος-συντήρηση, όπως με την ταυτότητα φύλου και το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια δίνει το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης.

Η επεξεργασία του νομοθετήματος ξεκίνησε χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό να χαρακτηρίζει ακραία την κριτική της Ν.Δ. και του ΚΚΕ στις διατάξεις.

«Να μην ενεργοποιηθούν σε αυτή τη συζήτηση φοβικά, υπερσυντηρητικά, αντιεπιστημονικά και σκοταδιστικά αντανακλαστικά» ζήτησε ο κ. Ξανθός από την αντιπολίτευση.

Νωρίτερα ο εισηγητής της Ν.Δ., Κώστας Βλάσης, εξέφρασε την άποψη ότι το νομοσχέδιο μπορεί να ανοίγει την πόρτα για απελευθέρωση της χρήσης κάνναβης και επιφυλάχτηκε να πάρει θέση. «Δεν θα συνηγορήσουμε να γίνει η χώρα απέραντη καλλιέργεια κάνναβης» συμπλήρωσε ο Ιάσονας Φωτήλας (Ν.Δ.).

Εκτός από τη Χρυσή Αυγή, σφόδρα αρνητικό ήταν και το ΚΚΕ, με τον Μ. Συντυχάκη να αντιτίθεται στην επιχειρηματική δραστηριότητα γύρω από την κάνναβη και να σημειώνει ότι το κόμμα του δεν είναι υπέρ του «να βαφτίζεται το χασίσι θεραπεία και το τσιγαριλίκι φάρμακο».

Θετική εμφανίστηκε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, διά του Κώστα Μπαργιώτα, διαπιστώνοντας ταυτόχρονα προχειρότητα σε πολλές διατάξεις και εκφράζοντας επιφύλαξη για την τελική ψήφο. Θετική με επιφυλάξεις και η Ενωση Κεντρώων.

«Αυτονόητα λέμε ναι» είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός (Ποτάμι), ζητώντας πιο προωθημένες μεταρρυθμίσεις προς την κατεύθυνση της αποποινικοποίησης της κάνναβης, ακόμη και για ευφορική χρήση.