«Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου» και, ειδικότερα, «η υπόθεση της λίμνης Βιστονίδας» στην επικαιρότητα και πάλι. Αφορμή, το βιβλίο του επίτιμου αντιπροέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Κωνσταντίνου Βολτή (από τις εκδόσεις Σάκκουλα), η παρουσίαση του οποίου έγινε χθες και προκάλεσε ζωηρές συζητήσεις.
Ομιλητές ήταν τρεις εν ενεργεία καθηγητές Νομικής των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης, Σπύρος Βλαχόπουλος, Λάμπρος Κιτσαράς).
Απόψεις θα διατυπωθούν σίγουρα πολλές για το περιεχόμενο του βιβλίου, αφού προηγηθεί ανάγνωση του πονήματος του συγγραφέα, έγκριτου νομικού.
Στον πρόλογό του, πάντως, ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Μιχαήλ Απέσσος, ομιλεί για «τεχνηέντως διογκωμένο θέμα» και για «απατηλό χαρακτηρισμό πολιτικής κοπής».
