Καλλιτεχνικές ευχές με δύο φωτογραφίες από τη Θεσσαλονίκη. Λιτές, υπαινικτικές, ευθύβολες. Από την Αλεξάνδρα Κατσιάνη και τον Θανάση Χονδρό, παλιοί και μάχιμοι στις «installations».

«Πάει ο παλιός ο χρόνος… κι ο ανώνυμος δημιουργός στην Κωνσταντίνου Μελενίκου προτείνει να απαλλαχτούμε από τα φθαρμένα υλικά του ‘17 και να υποδεχτούμε το νέον έτος, νέοι κι εμείς. Αυτή η απόληξη της εγκατάστασής του με την τριγωνική διάταξη των καδρονιών τι άλλο μπορεί να προβάλλει παρά τον δυναμισμό της αισιοδοξίας του;

Πιο κυνικός ο νεαρός περφόρμερ στον Κήπο των Γλυπτών κωπηλατεί αενάως πέφτοντας στα τοιχώματα του σιντριβανιού, υποδεικνύοντας με τον τρόπο του ότι και το ‘18 δεν θα είναι εύκολο να τραβάμε κουπί.
Καλή χρονιά! Χρόνια πολλά!»
