Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τις απειλές για λιντσάρισμα και το κλίμα τρομοκρατίας που δέχεται ο  Σενέρ Λεβέντ, εκδότης της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα» καταγγέλλει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του και ότι στέκεται δίπλα στους αγώνες του για τη Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία της έκφρασης και τη δίκαιη λύση του Κυπριακού.

Σε ανακοίνωση του το ΔΣ της Ενωσης σημειώνει ότι το πρωί του προηγούμενου Σαββάτου «στα γραφεία της εφημερίδας συγκεντρώθηκαν εξαγριωμένα μέλη κομμάτων, καθώς και έποικοι, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα και εκτόξευαν ύβρεις και απειλές κατά του Λεβέντ με αφορμή ένα σκίτσο, το οποίο δημοσίευσε η εφημερίδα. Ταυτόχρονα, άγνωστοι,   απειλώντας ευθέως κατέθεσαν στεφάνια κηδείας έξω από τα γραφεία της εφημερίδας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ), κλιμάκιο της οποίας επισκέφθηκε χθες τα γραφεία της εφημερίδας, πρόκειται για: «επίθεση που δέχεται η εφημερίδα και ο ίδιος προσωπικά από ακραία ισλαμιστικά στοιχεία εποίκων, υποδαυλιζόμενα και υποκινούμενα από το καθεστώς Ερντογάν». Ο πρόεδρος της ΕΣΚ, Γιώργος Φράγκος διαβεβαίωσε τον Σενέρ Λεβέντ ότι οι Κύπριοι δημοσιογράφοι εκλαμβάνουν την επίθεση κατά της εφημερίδας ως επίθεση κατά της ελευθεροτυπίας, της ελεύθερης έκφρασης, του πλουραλισμού και της δημοκρατίας και ότι στέκονται αλληλέγγυοι δίπλα του, στηρίζοντας τον αγώνα του και υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και γραφής».

Ο Τουρκοκύπριος εκδότης και δημοσιογράφος έχει δώσει για δεκαετίες αγώνες υπέρ της επανένωσης της Κύπρου και έχει καταγγείλει τη δράση των ακραίων κύκλων, ενώ έχει αποκαλύψει και τα σχέδια της Τουρκίας, που, μέσω των εποίκων, επιχειρεί την αλλοίωση της σύνθεσης του πληθυσμού.