Η κλεψύδρα αδειάζει επικίνδυνα και ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τον Παναθηναϊκό όσον αφορά την καταγγελία του Ράσμους Τελάντερ και την ορατή απειλή που υφίσταται στον σύλλογο για αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα, σε περίπτωση που δεν βρεθούν μέσα σε λίγες ώρες τα χρήματα που αντιστοιχούν σε ένα μέρος έστω των οφειλομένων προς τον Δανό κεντρικό αμυντικό.
Χθες το πρωί έγινε απευθείας επαφή ανθρώπου του Παναθηναϊκού με τον δικηγόρο του Ράσμους Τελάντερ προκειμένου να υπάρξει συμβιβαστική λύση, ωστόσο η πρόταση των «πρασίνων» προς την πλευρά του Δανού ποδοσφαιριστή απορρίφθηκε αμέσως. Ο λόγος ήταν ότι εμπεριείχε την αποπληρωμή της οφειλόμενης δόσης σε τέσσερις μήνες από σήμερα (τον Μάρτη του 2018).
Ο δικηγόρος του Τελάντερ, εν τούτοις, επικοινώνησε εκ νέου με τον Παναθηναϊκό και εμφανίστηκε διατεθειμένος να κάνει… πίσω σε ό,τι αφορά τις δύο δόσεις που οφείλονται στον παίκτη, αντιπροτείνοντας να έχει μπει στον λογαριασμό του μέχρι σήμερα στις 2.30 το μεσημέρι το ποσό των 46.000 ευρώ.
Ποσό που αντιστοιχεί στη μία δόση και όχι το σύνολο των 92.000 ευρώ που αντιστοιχεί στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον παίκτη. Η φόρμουλα της αντιπρότασης του Τελάντερ στον Παναθηναϊκό περιλαμβάνει επίσης την καταβολή της δεύτερης δόσης των 46.000 ευρώ μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου και όχι στις 6 Δεκεμβρίου οπότε και εκπνέει η συγκεκριμένη ημερομηνία, δίνοντας έτσι μια μικρή παράταση.
Οι επόμενες ώρες είναι αυτονόητα άκρως καθοριστικές, μια και η εκδίκαση της καταγγελίας του Τελάντερ στην ΕΠΟ είναι προγραμματισμένη για τις 3 σήμερα το μεσημέρι και η ποινή για τον Παναθηναϊκό θα είναι η άμεση αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα.
Ουδείς μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις και το μόνο σίγουρο είναι ότι η υπόθεση του Τελάντερ έχει αρκετές ομοιότητες με αυτήν του Στάθη Ταυλαρίδη και προφανώς εμπεριέχει μπόλικο «πόκερ» ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Στον αγωνιστικό τομέα, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε (7.30, COSMOTE SPORT 1 HD) την Παναχαϊκή στην Πάτρα και στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδας στη φάση των ομίλων. Οι «πράσινοι» στοχεύουν στο «τρία στα τρία» και την πρωτιά στον όμιλο, παρότι θα αγωνιστούν με αρκετές αλλαγές και πιτσιρικάδες στη σύνθεσή τους.
Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι: Βλαχοδήμος, Διούδης, Ξενόπουλος, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Αυλωνίτης, Ινσούα, Χίλιεμαρκ, Λουντ, Ρέις, Σιλά, Τζανδάρης, Στάικος, Δώνης, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Αλτμαν, Μολίνς, Πίσπας, Εμμανουηλίδης και Θεοχάρης.
Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Βιγιαφάνιες, Ευαγγέλου, Γιόχανσον, Κότσαρης, Κουντουριώτης, θεραπεία και γυμναστήριο οι Λουτσιάνο, Κουλιμπαλί, Κουρμπέλης και θεραπεία οι Μουνιέ, Χουλτ, οι οποίοι αποκλείστηκαν από την αποστολή των «πρασίνων».
