Λίγοι έχουν τη δυνατότητα να… ανακηρύξουν ευθέως το τέλος της ύφεσης για μία ολόκληρη χώρα πόσω μάλλον όταν πρόκειται για ένα μέγεθος όπως η Ρωσία. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όμως, το έκανε κι αυτό. Βέβαια, η χώρα του έχει εκλογές τον επόμενο Μάρτιο και ο υποψήφιος για νέα θητεία αισθάνεται αρκετά ασφαλής για την επανεκλογή του.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, λοιπόν, μιλώντας σε εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου ανακοίνωσε ότι η περίοδος της ύφεσης για τη ρωσική οικονομία τερματίστηκε, καθώς στο διάστημα Ιανουαρίου –Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, το ΑΕΠ αυξήθηκε σύμφωνα με την εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης κατά 1,4%.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προσέθεσε ότι «η προφανής τάση είναι προς τα εμπρός».
Κατά τον πρόεδρο οι προφανείς ενδείξεις τερματισμού της ύφεσης είναι «η αύξηση του εμπορίου και η ενίσχυση της καταναλωτικής ζήτησης, η οποία αρχίζοντας από τον Σεπτέμβριο αυξάνεται με ρυθμούς της τάξεως του 3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, η σταθερή αύξηση των μεταφορών εμπορευμάτων μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου η οποία το τελευταίο διάστημα έφθασε να είναι της τάξεως του 6%, όπως και η αύξηση της απασχόλησης και η μείωση της ανεργίας».
