Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μια… μαθητική κόντρα, πλην με όλο το μένος της ηλικίας, εκτυλίχθηκε, χθες, ανάμεσα στον βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργο Μαυρωτά, και το υπουργείο Παιδείας.

Με αφορμή το ΦΕΚ σχετικά με τη συγκρότηση επιτροπών για την απόσπαση εκπαιδευτικών στα ευρωπαϊκά σχολεία, ο κ. Μαυρωτάς επέκρινε τα Ελληνικά, τα Μαθηματικά και, εν γένει, την κατάρτιση των συγγραφέων της απόφασης.

Ενθυμούμενος την ιστορική ατάκα τού πάλαι ποτέ ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Νίκου Βαμβακούλα («Να φτιάξουμε μια τριμελή επιτροπή από πέντε-εξι άτομα»), ο βουλευτής ειρωνεύτηκε το υπουργείο για την ύπαρξη «τριμελούς επιτροπής με πέντε μέλη, πενταμελούς με οκτώ μέλη και άλλης μιας τριμελούς με τέσσερα μέλη». 

Το υπουργείο, αντιδρώντας ακαριαία, απάντησε τονίζοντας πως «κάποιοι πρέπει να μάθουν ανάγνωση» και εξήγησε τον τρόπο σύνθεσης των επιτροπών (δυο θέσεις -από διαφορετικά όμως πρόσωπα ανάλογα με τη βαθμίδα- και ένα κοινό μέλος, σε ό,τι αφορά την τριμελή κ.ο.κ.). Θίχτηκε ο κ. Μαυρωτάς, ζήτησε επανόρθωση για την «ειρωνική ανακοίνωση» και συνέστησε «να μάθουν να γράφουν σωστά τις αποφάσεις».

Επέμεινε δε πως «κάποιοι δεν ξέρουν Μαθηματικά», επισημαίνοντας νέο λάθος. Είπε και ένα «Αιδώς Αργείοι», συμβούλεψε κι ένα «Κρείττον το σιγάν» για να φρεσκάρει, όπως είπε και ο ίδιος, τ’ Αρχαία του. 

Ετσι πέρασε μια μέρα στα θρανία της σύγχρονης ελληνικής σχολής πολιτικής αντιπαράθεσης. Λαμπρό παράδειγμα. Να το θυμόμαστε. Αισθανόμενοι έμπλεοι ικανοποίησης για τις μάχες υπέρ του κοινού συμφέροντος.