Από τη μία ο ΠΑΣ Γιάννινα έψαχνε την πρώτη του νίκη ύστερα από έξι αγωνιστικές. Από την άλλη ο Αστέρας Τρίπολης διεκδικεί την είσοδό του στους πρώτους πέντε της βαθμολογίας, οπότε ένα τρίποντο θα λειτουργούσε σαν βάλσαμο στην προσπάθειά του. Τελικά έμειναν στο 0-0 και πήραν από έναν βαθμό, αποτέλεσμα που δεν ευνοεί ούτε τους μεν ούτε τους δε.
Εκείνος που έλαμψε διά της… απουσίας του από τους «Ζωσιμάδες» ήταν ο Κώστας Μαυροπάνος. Αλλωστε πρόκειται για το πρόσωπο των τελευταίων ημερών και όχι αδίκως.
Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός είναι πλέον κάτοικος Λονδίνου ζώντας το όνειρό του με τη μεταγραφή του στην Αρσεναλ.
Κι όμως ο «Αγιαξ της Ηπείρου», για πρώτη φορά μετά την 3η αγωνιστική, κράτησε το «μηδέν» στην εστία του, παρά το γεγονός ότι παρατάχθηκε χωρίς τον μέχρι πρότινος βασικό και αναντικατάστατο Μαυροπάνο.
Ο Μπέριος ήταν ο αντικαταστάτης του και -όπως έδειξε- στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.
Ο Γιάννης Πετράκης δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον πιτσιρικά: «Σίγουρα σε κανενός το μυαλό δεν ήταν ότι αυτό το παιδί μπορεί να πάει στην Αρσεναλ, για να είμαστε ειλικρινείς. Οταν όμως τον έφερε ο πρόεδρος στο Καρπενήσι, του είπα ότι αυτός ο παίκτης δεν πρέπει να χαθεί γιατί έχει προοπτική. Νομίζω έχει το πακέτο των υψηλών προδιαγραφών και τον ψυχισμό για να το υποστηρίξει».
Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Σάββας Παντελίδης επισήμανε την ανάγκη του Αστέρα για μεταγραφική ενίσχυση, κάνοντας λόγο για «δύο-τρεις παίκτες».
► ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Γιαννίκογλου, Σκόνδρας (62΄ Τζημόπουλος), Μπουκουβάλας, Γιάκος, Μανθάτης (78΄ Σολτάνι), Χαλκιαδάκης (46΄ Βιντάλ), Μπέριος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Λίλα, Κόντε.
► Αστέρας Τρίπολης (Σ. Παντελίδης): Αθανασιάδης, Σίλβα, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τόνσο, Ισνάλντο (64΄ Κυριακόπουλος), Τσιλιανίδης (89΄ Σελίν), Μανιάς (85΄ Γκοντό).
►Σκόρερ: –
► Διαιτητής: Μ. Σκουλάς (Θεσσαλίας).
►Κίτρινη: 27΄ Μπουκουβάλας, 29΄ Καρανίκας, 90΄ Μπέριος – 54΄ Τριανταφυλλόπουλος, 90+1΄ Γκοντό, 90+3΄ Σίλβα.
► Κόκκινη: –
Ψάχνει καθιέρωση στην πεντάδα ο Πανιώνιος
Η ήττα από τον Λεβαδειακό την προηγούμενη αγωνιστική φαίνεται πως ήταν μια κακή παρένθεση στην πορεία του Πανιωνίου. Επικράτησε 3-1 με ανατροπή της υποψήφιας προς υποβιβασμό Κέρκυρας, η οποία όχι μόνο έχει 2,5 μήνες να νικήσει, αλλά επίσης στα τελευταία πέντε ματς έχει καταγράψει στο παθητικό της 16 γκολ!
► Πανιώνιος (Μ. Γρηγορίου): Μπαντής, Μπανανά, Γκιοατά, Βλάχος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Σαββίδης (46΄ Σπιριντόνοβιτς), Μασούρας, Λάμπρου (76΄ Παπαγεωργίου), Ντουρμισάι (83΄ Πινιώτης).
►Κέρκυρα (Σ. Τσιώλης): Κουτζαβασίλης, Ιωάννου, Γρομητσάρης (56΄ Μπάουμαν), Γκράσι, Γεωργίου, Σοϊλέδης, Κρητικός, Μπαλάφας (66΄ Κόντος), Σιόντης, Επστάιν, Παμλίδης (75΄ Ζορμπάς).
► Σκόρερ: 46΄ Μασούρας, 53΄ Λάμπρου, 78΄ Παπαγεωργίου – 43΄ Επστάιν.
►Διαιτητής: Γ. Τζοβάρας (Φθιώτιδας).
► Κίτρινη: 80΄ Ντουρμισάι, 81΄ Κόρμπος – 54΄ Επστάιν, 55΄ Κρητικός, 67΄ Γκράσι, 85΄ Γεωργίου.
► Κόκκινη: –
«Διπλό» με Μεχία η Ξάνθη
Από εκεί που η Λαμία ήταν αήττητη στη φυσική της έδρα, τώρα πια έχει γνωρίσει δύο συνεχόμενες ήττες.
Η πρώτη ήταν από τη Λάρισα και η δεύτερη χθες από την Ξάνθη που έκανε… ποδαρικό με 1-0.
Με φάουλ-γκολ του Μεχία στο 34΄ οι Ακρίτες επέστρεψαν στις νίκες ύστερα από ενάμιση μήνα και πλέον βρίσκονται στο κατόπι της πρώτης πεντάδας.
► Λαμία (Μπ. Τεννές): Μελίσσας, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ομο (46΄ Αναστασόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Τσούκαλος, Μπλάζιτς, Πίτι, Βάντερσον (72΄ Καραγιάννης), Βουό (46΄ Ακόστα).
► Ξάνθη (Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντε Λούκας (80΄ Μελιόπουλος), Λουσέρο, Μεχία, Κασάδο, Λισγάρας, Γέντριτσεκ, Σβάρνας, Φασίδης (74΄ Σιλά), Φλίσκας, Τριάδης (56΄ Ντουρίτσκοβιτς).
► Σκόρερ: 34΄ Μεχία.
► Διαιτητής: Τ. Παπαπέτρου (Αθηνών).
► Κίτρινη: 63΄ Βάντερσον – 51΄ Μεχία, 57΄ Ντουρίτσκοβιτς, 79΄ Ζίβκοβιτς.
► Κόκκινη: –
