Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με αφαίρεση υδρομέτρων σε όσους δημότες έχουν ληξιπρόθεσμες βεβαιωμένες οφειλές προς τον Δήμο, προειδοποιεί ο Δήμος Ιεράπετρας. 

Σύμφωνα με τον Δήμο, οι δημότες θα πρέπει να υποβάλουν άμεσα αίτηση ρύθμισης των οφειλών τους μέχρι και 100 δόσεις, έως και τις 30 Νοεμβρίου, ακόμα και αν είχαν ενταχθεί ξανά στο παρελθόν σε ρύθμιση.

Όπως αναφέρει η αντιδήμαρχος Ιεράπετρας Χρύσα Χατζημαρκάκη:

Μετά από μια τριετία σφικτής οικονομικής πολιτικής, ο Δήμος Ιεράπετρας κατάφερε να αυξήσει τα έσοδα του τον τελευταίο χρόνο κατά 600.000 ευρώ και συνεχίζει να διεκδικεί με συνέπεια την είσπραξη των υπόλοιπων βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών, δημοτών και επιχειρήσεων, που ανέρχονται στα 2.000.000 ευρώ.

Όταν πριν τρία χρόνια ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου η σημερινή Δημοτική Αρχή, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των δημοτών και των επιχειρήσεων έφταναν τα 3.5 εκατομμύρια ευρώ.

Με τη σωστή οικονομική πολιτική την οποία εφαρμόσαμε, αφαιρώντας υδρόμετρα και λαμβάνοντας πολλές φορές μέχρι και αναγκαστικά μέτρα όταν εξαντλούσαμε τα περιθώρια της ανοχής μας, καταφέραμε να περιορίσουμε τις οφειλές αυτές μειώνοντας τις στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Με τα αυξημένα έσοδα που είχαμε το 2016 και το α΄εξάμηνο του 2017 συντάσσουμε τον προϋπολογισμό του 2018.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 του Ν. 4483/2017 ΦΕΚ 107/31-07-2017 τεύχος Α΄ «Ρυθμίσεις οφειλών προς Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού», και ο Δήμος Ιεράπετρας οφείλει να καλέσει ξανά τους δημότες του και τις επιχειρήσεις που έχουν βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές, να σπεύσουν για να αξιοποιήσουν το δικαίωμα που τους δίνει αυτός ο νόμος προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 100 δόσεις μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Παρακαλούμε όσους δημότες έχουν ληξιπρόθεσμες βεβαιωμένες οφειλές προς τον Δήμο Ιεράπετρας, να προσέλθουν το αργότερο έως τις 30 Νοεμβρίου του 2017  στο Τμήμα Εσόδων & Δημοτικής Περιουσίας, Δημοκρατίας 31 στην Ιεράπετρα, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση ρύθμισης των χρεών τους ακόμα και αν είχαν ενταχθεί ξανά το 2014 στην τότε ρύθμιση των 100 δόσεων.

Εφόσον μέχρι τις 30 Νοεμβρίου δεν εμφανιστούν οι οφειλέτες για να ρυθμίσουν τα χρέη τους, θα αναγκαστούμε να αφαιρέσουμε υδρόμετρα, σε συνεργασία με την υπηρεσία ύδρευσης και να προσφύγουμε σε αναγκαστικά μέτρα, δεσμεύοντας τους ΑΦΜ τους.