Την παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε σχολή όπου διαπιστώθηκε αντιγραφή εργασιών ζήτησε η αξιωματική αντιπολίτευση και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.
«Από την πρώτη στιγμή, τόσο ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, όσο και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων καταδίκασαν το περιστατικό που συνέβη στην Πάτρα» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Ν.Δ.
Η παραπάνω απόφαση της Πειραιώς έρχεται μετά την αποκάλυψη ότι 106 φοιτητές στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων του πανεπιστημίου Πατρών αγόρασαν και κατέθεσαν την ίδια εργασία τον Ιούνιο.
Η γενική συνέλευση του τμήματος αποφάσισε να τιμωρήσει τους φοιτητές, που αντέγραψαν την υποχρεωτική εργασία αποκλείοντας τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής», η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ τάχθηκε κατά της απόφασης, όπως και η ΠΑΣΠ.
Η δεξιά παράταξη ζήτησε οι φοιτητές να αποκλειστούν μόνο από το συγκεκριμένο μάθημα («Δυναμικά Μαθηματικά Υποδείγματα») και όχι από όλα.
Η εφημερίδα γράφει ότι ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και ΠΑΣΠ αποδοκιμάστηκαν για τη στάση τους από τοπικούς παράγοντες και βουλευτές των κομμάτων τους.
