Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τα τουρκικά ξύλινα τουριστικά σκάφη (γολέτες) κάτω από 24 μέτρα που πραγματοποιούν δρομολόγια από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να προσαρμοστούν στις προδιαγραφές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας προκειμένου από τη νέα τουριστική σεζόν να ξεκινήσουν και πάλι κανονικά τη λειτουργία τους.

Εάν αυτό δεν συμβεί, η Ελλάδα δεν μπορεί να σταματήσει τους ελέγχους που είναι υποχρεωμένη να διενεργεί, καθώς ακολουθεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες ασφαλείας στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεννόησης του Παρισιού (Paris MoU) σύμφωνα με την ενωσιακή νομοθεσία (Οδηγία 2009/16/ΕΚ).

Προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος προσαρμογής των τουρκικών σκαφών στις συγκεκριμένες προδιαγραφές, θα συνεχιστεί ο διάλογος που έχει ξεκινήσει σε διμερές επίπεδο ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια και όταν αυτός βρεθεί η Τουρκία θα πρέπει να ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αυτά συμφωνήθηκαν χθες στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας, του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Τούρκο υπουργό Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνίας Αχμέτ Αρσλάν, ο οποίος συνοδευόταν από υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου και στελέχη της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Βασικό θέμα της συνάντησης, η οποία έγινε ύστερα από αίτημα του τουρκικού υπουργείου, ήταν να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις γολέτες, καθώς αυτές έχουν σταματήσει από τις 25 Σεπτεμβρίου να βγαίνουν από τα τουρκικά χωρικά ύδατα έπειτα από εντολή που έλαβαν από το αρμόδιο υπουργείο, προκαλώντας προβλήματα στις οικονομίες και των δύο χωρών.

Αιτία στάθηκαν οι έλεγχοι που κάνουν οι Ελληνες επιθεωρητές, οι οποίοι πολλές φορές έχουν καταγράψει παραβάσεις (πιστοποιητικά αξιοπλοΐας, ασφάλεια πλεύσης επιβατών, προστασία περιβάλλοντος κ.ά.), έχουν επιβάλει πρόστιμα και μάλιστα έχουν κρατηθεί και σκάφη (11) μέχρι να αποκατασταθούν οι παραβάσεις.

Γεγονός που ανησύχησε την Τουρκία, καθώς υπήρχε βάσιμος κίνδυνος πως εάν συνεχίζονταν οι παρατηρήσεις η κατάταξη της χώρας στο πλαίσιο του Paris MoU σε επίπεδο σημαίας, από τη «λευκή λίστα» που βρίσκεται σήμερα θα υποβαθμιζόταν στην «γκρίζα λίστα» και προφανώς γι’ αυτό προχώρησε στο μέτρο της απαγόρευσης των δρομολογίων.

Η συνάντηση χθες στο υπουργείο εξελίχθηκε σε καλό κλίμα, ο Π. Κουρουμπλής επανέλαβε τη νομική δέσμευση της Ελλάδας στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεννόησης του Παρισιού και πρότεινε στην τουρκική πλευρά να προχωρήσει σε χαρακτηρισμό των συγκεκριμένων σκαφών ως «πρωτόγονων» και να ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έτσι ώστε να ενταχθούν σε άλλο καθεστώς.

Ο Τούρκος υπουργός συμφώνησε με την πρόταση Π. Κουρουμπλή για συνέχιση του διαλόγου των τεχνικών κλιμακίων και μάλιστα ζήτησε η επόμενη συνάντηση να γίνει στην Τουρκία.