Στα τελευταία δευτερόλεπτα έχασε τη νίκη ο Παναθηναϊκός στη Βιτόρια, με την Μπασκόνια να επικρατεί τελικά με 85-84, στο πλαίσιο της Euroleague.
Αυτή ήταν η τρίτη ήττα σε πέντε αγώνες για τους «πράσινους», που συνεχίζουν να προβληματίζουν με τις φετινές τους εμφανίσεις στη διοργάνωση. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός παρέμεινε χωρίς «διπλό», ενώ αυτή ήταν μόλις η πρώτη νίκη για τους γηπεδούχους.
Ο Παναθηναϊκός, έπειτα από ένα σχεδόν μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο, πήρε μικρό προβάδισμα στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, το οποίο διατήρησε ώς τα τελευταία δευτερόλεπτα.
Λίγο πριν το τελικό σφύριγμα, οι «πράσινοι» ήταν μπροστά με 84-83 και είχαν την επίθεση και ταυτόχρονα την ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα νίκης. Ωστόσο, ο Παππάς (κορυφαίος μέχρι εκείνη τη στιγμή) κόπηκε στην προσπάθεια που επιχείρησε, με τους γηπεδούχους να εξαπολύουν γρήγορη αντεπίθεση και να φτάνουν στο καλάθι.
Nikos Pappas at one end and Rodrigue Beaubois races to the other end to score the go-ahead basket with 1.5′ remaining! #7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/5pUut92VS4
— EuroLeague (@EuroLeague) 2 Νοεμβρίου 2017
Στο τελευταίο 1,5 δευτερόλεπτο που απέμεινε, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να αλλάξει την κατάσταση, με την Μπασκόνια να πανηγυρίζει μία μάλλον ανέλπιστη ανατροπή.
Τα δεκάλεπτα: 27-24, 47-45, 63-67, 85-84
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 15, Ρίβερς 12, Παππάς 22, Ντένμον 2, Γκιστ 16, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους 3, Γκάμπριελ, Όγκαστ, Λοτζέσκι, Καλάθης 14, Αντετοκούνμπο.
Μπασκόνια: Τίμα 9, Βόιγκτμαν 2, Μαλμάνις 2, Χουέρτας 2, Μπομπουά 15, Τζάνινγκ 12, Ντιόπ, Γκρέιντζερ 20, Πουαριέ 8, Σενγκέλια 15, Γκαρίνο.
