Ξεκίνησε χθες -και διακόπηκε για τις 6 Δεκεμβρίου 2017- ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου τον Νοέμβριο του 2014, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, με κατηγορούμενους δύο Αλβανούς κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού και τον Αριστείδη Φλώρο, καταδικασμένο για το σκάνδαλο των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa και Hellas Power.
Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης του Αριστείδη Φλώρου -ο οποίος φέρεται ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου- που ζητούσε την αναβολή της δίκης λόγω μη έγκυρης κλήτευσής του.
Την απόρριψη του αιτήματος εισηγήθηκε και η εισαγγελέας της έδρας, με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει έγγραφο του κατηγορουμένου στη δικογραφία που να γνωστοποιεί τη νέα κατοικία του, που είναι οι φυλακές Κορυδαλλού.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος εκτίει ποινή κάθειρξης 21 ετών για το σκάνδαλο των εταιρειών Energa και Hellas Power.
Το δικαστήριο -με σύμφωνη τη γνώμη της εισαγγελέως- διέταξε τη μεταγωγή του Φλώρου στο ακροατήριο από το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείται.
Ακολούθησε η αποστολή εγγράφου με το οποίο ο Αριστείδης Φλώρος ενημέρωνε ότι δεν επιθυμεί να μεταχθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, υποστηρίζοντας αφενός ότι δεν έχει λάβει κλήση να παραστεί και αφετέρου την ιατρική του κατάσταση.
Η μη έλευση του συγκατηγορουμένου τους στο δικαστήριο προκάλεσε δυσφορία στους δύο Αλβανούς κατηγορούμενους φυσικούς αυτουργούς στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), οι οποίοι υποστηρίζουν ότι κατ’ εντολήν του Αριστείδη Φλώρου και έναντι αμοιβής 100.000 ευρώ είχαν αναλάβει να δολοφονήσουν τον δικηγόρο.
Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για τους δύο Αλβανούς οι οποίοι προσέλαβαν τους δράστες της ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου για να τον εκφοβίσουν προκειμένου να πιέσουν τον πελάτη του, Αριστείδη Φλώρο, να τους δώσει 5.000.000 ευρώ ώστε να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.
Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων κατά τη μεταγωγή τους στο δικαστήριο, αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση τους με τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, υποστηρίζοντας ότι «είμαστε αθώοι για την υπόθεση… αυτού του δικηγόρου».