Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αιχμές για τις εκλογικές διαδικασίες στην Κεντροαριστερά άφησε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατά τη σημερινή ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ.

Το ζητούμενο πρέπει να είναι η εκλογή προέδρου ενιαίου κόμματος και όχι η εκλογή επικεφαλής- υντονιστή κομμάτων και κινήσεων», τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος και υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει εκτός Βουλής ο νέος φορέας και εντός Βουλής άλλη εικόνα με τα υφιστάμενα κόμματα.

«Σε όλη την πορεία δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν εκλέγουμε μόνο επικεφαλής αλλά χτίζουμε την ενιαία προοδευτική παράταξη», πρόσθεσε και κάλεσε τη νέα ηγεσία να προωθήσει άμεσα τη συγκρότηση ενιαίου φορέα με θεσμοθετημένες τάσεις.

Επανέλαβε, παράλληλα, τη θέση της ΔΗΜΑΡ να ξεπεραστούν άμεσα τα οποιαδήποτε τεχνικά εμπόδια που έχουν ανακύψει σχετικά με την ψηφοφορία και την οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος εξαπέλυσε επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. που, όπως είπε, «συνεχίζουν να στήνουν μια καρικατούρα ενός δήθεν δικομματισμού με μια στείρα αντιπαράθεση, ενώ απαιτείται εθνική συνεννόηση σε ένα πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης με χρονικό ορίζοντα την έξοδο από την κρίση».

Κατηγόρησε, ειδικότερα, την κυβέρνηση ότι ακόμη και σήμερα συνεχίζει να παρουσιάζει ένα τεχνητό success story που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, έστρεψε τα πυρά του προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για τη συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο και ζήτησε την παραίτηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή για το ναυάγιο στον Σαρωνικό.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι κάνει απλές διαπιστώσεις για την οδυνηρή κατάσταση της χώρας ξεχνώντας τις ευθύνες των πολιτικών του κόμματός του, ιδίως της περιόδου 2007- 2009.