Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τις εγκαταστάσεις της Apivita στο Μαρκόπουλο Αττικής επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ξεναγήθηκε στον χώρο με τα πρότυπα μελίσσια και ενημερώθηκε για τα σπάνια φαρμακευτικά φυτά που καλλιεργεί η εταιρεία σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η εταιρεία κατάφερε να μεγαλουργήσει στην ελληνική και διεθνή αγορά διότι ακολούθησε μια πορεία στην οποία η κερδοφορία δεν αποτέλεσε αυτοσκοπό αλλά ήρθε ως συνέπεια μιας πολύχρονης, μελετημένης και δημιουργικής δουλειάς στον τομέα της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος.

Παρομοίασε, μάλιστα, την εταιρεία με την ισπανική ομάδα ποδοσφαίρου Μπαρτσελόνα λέγοντας «ό,τι είναι η Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο είναι η Apivita για τα προϊόντα της».

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως το πέρασμα σε μια άλλη εποχή για τη χώρα, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την παραγωγή, δεν θα έρθει χωρίς να αξιοποιήσουμε τον νου, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και κυρίως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, της ελληνικής γης», σημείωσε επίσης.

Ανέφερε, δε, ότι «το σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι η ελληνική φύση, που παρείχε τη δυνατότητα στους παππούδες μας, σε εμάς, αλλά και στο μέλλον στα παιδιά μας, να γεύονται αυτά τα ασύγκριτα σε ποιοτικό επίπεδο προϊόντα, αλλά και να τα αξιοποιήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό πλαίσιο που θα δώσει δυναμική στην ελληνική οικονομία».

«Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα παραγωγικό μοντέλο συμβατό με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, που θα πολλαπλασιάζει την προστιθέμενη αξία, θα επικεντρώνει στη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος, μέσα από την έρευνα και την καινοτομία», είπε ακόμα.

Αυτό το παραγωγικό μοντέλο επιπλέον θα έχει συστατικό του στοιχείο τον απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι οποίοι είναι ο σημαντικότερος κρίκος στην αλυσίδα παραγωγής, εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι πρόσφατα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσιάστηκε στρατηγικό σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σειρά πρωτοβουλιών που εξυπηρετούν την αναγκαιότητα στοχευμένης διαφοροποίησης της παραγωγής υπέρ προϊόντων που το μικροκλίμα της χώρας μας όχι μόνο επιτρέπει, αλλά και επιβάλει, όπως είπε.

Από την πλευρά του ο Νίκος Κουτσιανάς, διευθύνων σύμβουλος της Apivita, τόνισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι «αυτό είναι ένα δείγμα τι μπορεί να κάνει η μικρή Ελλάδα».

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Τρίτη ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε τη βιομηχανία «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» στον Ασπρόπυργο και έθεσε με έμφαση τον διττό στόχο της ανατροπής του προηγούμενου μοντέλου του «εργασιακού μεσαίωνα» μέσω της διασφάλισης των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, παράλληλα με τη διαμόρφωση περιβάλλοντος στη χώρα φιλικού προς την υγιή επιχειρηματικότητα.

Ακολούθησε επίσκεψη του πρωθυπουργού στο «Impact Hub Athens», μια δομή που έχει σκοπό τον σχεδιασμό και την υλοποίηση πρότυπων επιχειρηματικών μοντέλων με θετική συμβολή στην κοινωνική ένταξη, το περιβάλλον και το δίκαιο εμπόριο.

Σε Ιωάννινα και Καβαλά το διήμερο 5-6 Σεπτεμβρίου 

Ο πρωθυπουργός, θα παραστεί την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, στην κεντρική εκδήλωση για τα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού, στο 198,8 χλμ. και στη συνέχεια θα μεταβεί στα Ιωάννινα, όπου θα έχει συνάντηση με φορείς της πόλης και θα παραστεί σε δεξίωση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, το ίδιο βράδυ, θα μεταβεί στην Καβάλα, όπου την Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου, θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ. Στη συνέχεια θα παραστεί σε εκδήλωση για την υπογραφή της σιδηροδρομικής διασύνδεσης Καβάλας – Αλεξανδρούπολης – Μπουργκάς – Βάρνα.