Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Την παραίτησή του από τη θέση του ομοσπονδιακού Γενικού Εισαγγελέα (αξίωμα που αντιστοιχεί σε εκείνο του υπουργού Δικαιοσύνης) υπέβαλε προς τον πρόεδρο του Μεξικού ο Ραούλ Σερβάντες. Ο Μεξικανός πολιτικός βρίσκεται στο επίκεντρο σκανδάλου με μία Ferrari που του ανήκει.

Ο Σερβάντες φέρεται, όπως αποκάλυψε Μη Κυβερνητική Οργάνωση, να είχε δηλώσει το πολυτελές όχημα σε εικονική διεύθυνση.

«Για να μην εμποδιστεί περαιτέρω η επείγουσα προώθηση των νόμων που έχει ανάγκη το Μεξικό, αποφάσισα να υποβάλω στον στον πρόεδρο του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο και στη Γερουσία την αμετάκλητη παραίτησή μου», γνωστοποίησε ο Σερβάντες, πρώην γερουσιαστής του Επαναστατικού Θεσμικού Κόμματος (PRI), μέσω Twitter.

Ο Ραούλ Σερβάντες, εκ των στενότερων συνεργατών του προέδρου, είχε καταχωρίσει τη Ferrari 458 Coupé του 2011 η οποία του ανήκει σε μια διεύθυνση στην Πολιτεία Μορέλος (κεντρικό Μεξικό), μια τακτική που συνήθως χρησιμοποιούν φοροφυγάδες στη χώρα.

Ο δικηγόρος του υπουργού είχε αρχικά κάνει λόγο για «διοικητικό λάθος» εκ μέρους της εταιρείας που του πούλησε το αυτοκίνητο.

Η αποκάλυψη έγινε ενώ ο Σερβάντες ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει το αξίωμά του για να αναλάβει επικεφαλής της υπό σύσταση εισαγγελίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Η νέα αυτή εισαγγελία θα είναι ανεξάρτητη από την κυβέρνηση. Η δημιουργία της ακολούθησε την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2013, εξαιτίας της πίεσης που άσκησαν στην κυβέρνηση μαζικές διαδηλώσεις.

«Δεν έχω καμιά άλλη φιλοδοξία πέραν του να υπηρετήσω τη χώρα μου τίμια, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα», είπε ο Σερβάντες απευθυνόμενος σε μέλη της Γερουσίας.

Το ενδεχόμενο ο Σερβάντες να βρεθεί στην ηγεσία της υπό σύσταση εισαγγελίες προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από μέρους μη κυβερνητικών οργανώσεων και πολιτικών στην χώρα.