Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στο μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο ο μικρός Αμίρ και η μητέρα του, μία μέρα μετά την επίθεση που δέχτηκαν από αγνώστους στο διαμέρισμα όπου κατοικούν. Ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια συμβολική κίνηση, χάρισε στο παιδί την ελληνική σημαία.

Ο 11χρονος Αμίρ είναι το προσφυγόπουλο από το Αφγανιστάν που δέχτηκε επίθεση με πέτρες και μπουκάλια τα ξημερώματα Παρασκευής από αγνώστους, στο διαμέρισμα όπου ζει μαζί με τη μητέρα και τα αδέλφια του, λίγες μέρες αφού η διεύθυνση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης, στο οποίο φοιτά, αποφάσισε να μην του επιτρέψει να παρελάσει την 28η Οκτωβρίου με την ελληνική σημαία, παρά το γεγονός ότι είχε κληρωθεί να είναι ο σημαιοφόρος του σχολείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθη και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο πρωθυπουργός χάρισε στον μικρό μαθητή μια ελληνική σημαία λέγοντάς του:

«Αμίρ, θέλω να σου κάνω ένα δώρο επειδή κάποιοι έκαναν λάθος και σου στέρησαν την τιμή να κρατήσεις την ελληνική σημαία. Σήμερα θα σου τη δώσω εγώ, γιατί σου αξίζει. Να την κρατάς πάντοτε ψηλά και να θυμάσαι ότι στην Ελλάδα όλα τα παιδιά απολαμβάνουν παιδεία και ασφάλεια, εγγυημένη από την αγάπη και την αλληλεγγύη του λαού μας», ζητώντας παράλληλα από τα υπουργεία Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής να αντιμετωπίσουν το ζήτημα με τη δέουσα προσοχή, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Τόσο η επίθεση όσο και το περιστατικό με τη σημαία καταδικάστηκαν από πολιτικούς αλλά και από απλούς πολίτες.

Παραφωνία αποτελεί η ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, συνδέοντας την επίθεση με την «ανομία», αλλά και αυτή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, που στήριξε την απόφαση της διεύθυνσης να μη δώσει τη σημαία στον Αφγανό μαθητή, υπόθεση για την οποία έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση από το υπουργείο Παιδείας.

Διάψευση

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) κάνει λόγο για «αναληθή και συκοφαντικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το ζήτημα της επιλογής σημαιοφόρου στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης», εκφράζοντας ομόφωνα τη συμπαράστασή της τόσο στον Σύλλογο Διδασκόντων όσο και στον διευθυντή του σχολείου.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής, υποστηρίζει ότι η σημαία δεν δόθηκε στο παιδί κατόπιν συνεννόησης με την οικογένειά του.

«Πράγματι κληρώθηκε ο Αμίρ. Επειδή όμως είχε πάρει απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών, η διεύθυνση σκέφτηκε να επικοινωνήσει με την οικογένειά του. Ο κοινωνικός λειτουργός του Δήμου Αθηναίων που έχει αναλάβει την οικογένεια πληροφόρησε το σχολείο ότι το παιδί δεν επιθυμεί να κρατήσει τη σημαία. Ετσι, έγινε νέα κλήρωση και βγήκε ένας Αλβανός μαθητής, ο οποίος και παρήλασε με τη σημαία, πράγμα το οποίο καταρρίπτει τα περί ρατσισμού. Το υπουργείο, διατάσσοντας έρευνα, δεν βοηθά καθόλου, ενώ η κίνηση του πρωθυπουργού ουσιαστικά προδικάζει το αποτέλεσμά της» μας λέει ο κ. Κικινής.

Πηγές από τον Δήμο Αθηναίων μας λένε ότι το σχολείο μίλησε με τον κοινωνικό λειτουργό, ο οποίος θα επικοινωνούσε σύντομα με την απάντηση της οικογένειας και ότι ουδέποτε είπε ότι το παιδί δεν επιθυμεί να κρατήσει τη σημαία.

Αντίθετα, όταν τελικά επικοινώνησε, είχε γίνει ήδη η δεύτερη κλήρωση.