Καταγγελίες, προσφυγές, αντι-καταγγελίες και ραντεβού(;) στα δικαστήρια.
Το μενού της χθεσινής ημέρας στο σίριαλ της μεταγραφής του Μάρκους Μπεργκ από τον Παναθηναϊκό στην Αλ Αϊν εμπεριείχε έναν απίστευτο πόλεμο ανάμεσα στον Σουηδό άσο και τους «πράσινους», που πιθανότατα εντάσσεται στη σκακιέρα της στρατηγικής των δύο πλευρών για το καλύτερο δυνατό deal.
Μετά το προχθεσινό αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού, Νίκου Λυμπερόπουλου, με τον ατζέντη του Μπεργκ, Στάινερ Ντίετς, ο τελευταίος αποφάσισε να οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα, βγάζοντας από το μανίκι του το χαρτί των οφειλομένων προς τον 31χρονο επιθετικό.
Νωρίς το απόγευμα της χθεσινής μέρας συγκεκριμένα, στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έφτασε επίσημο έγγραφο από την πλευρά του Μπεργκ με το οποίο κατήγγειλε τη σύμβασή του με το «τριφύλλι», υποστηρίζοντας ότι από τη στιγμή που υπάρχει καθυστέρηση στην κατάθεση των δεδουλευμένων του (του οφείλεται η δόση Μαΐου, ύψους 250 χιλ. ευρώ) μπορεί να αποκτήσει την ελευθερία του!
Με αυτόν τον τρόπο διακόπηκαν απρόσμενα οι απευθείας διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, ενώ η απάντηση από το νομικό επιτελείο του Παναθηναϊκού ήρθε αργά χθες βράδυ και εμπεριείχε αντι-καταγγελία προς την πλευρά του παίκτη, με την οποία του επισημαίνεται ότι δεν έχει το δικαίωμα να καταθέσει προσφυγή, μια και στον τραπεζικό λογαριασμό του έχουν ήδη μπει τα χρήματα που προβλέπονται και ως εκ τούτου δεν υποστηρίζεται η κατάθεση προσφυγής.
Ταυτόχρονα, επισημαίνεται στον Μπεργκ ότι ενήργησε παρανόμως, καθώς δεν είχε το δικαίωμα να προβεί σε διαπραγματεύσεις με άλλη ομάδα (βλέπε Αλ Αϊν) εν αγνοία του Παναθηναϊκού και δίχως τη συγκατάθεσή του, τη στιγμή που έχει συμβόλαιο με τον σύλλογο σε ισχύ έως το 2019.
Προφανώς και το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό και σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν τα πράγματα οδηγούνται στα άκρα και υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες, το δικαστήριο είναι αυτό που αποφασίζει, αλλά σε αυτήν την περίπτωση χαμένες θα βγουν και οι δύο πλευρές.
Ο μεν Παναθηναϊκός διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να χάσει τον Σουηδό άσο ως ελεύθερο, ο δε Μπεργκ διότι είναι πιθανό να μείνει στο «ψυγείο» για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών.
Η σημερινή ημέρα αναμένεται να καταδείξει εάν και εφόσον μπορεί να επέλθει συμβιβασμός ανάμεσα στις δύο πλευρές, γεγονός που θα σημαίνει την απόσυρση των εκατέρωθεν καταγγελιών και την επαναπροσέγγισή τους.
Προφανώς όχι με όρους ρήτρας ή έστω κοντά στα 5 εκατ. ευρώ, αλλά με ποσά αντίστοιχα των τελευταίων διαπραγματεύσεων, ήτοι κοντά στα 3 εκατ. ευρώ.
Σε αντίθετη περίπτωση, το «σενάριο» για τον Παναθηναϊκό θα είναι εφιαλτικό από πάσα άποψη, καθώς η έλλειψη ρευστότητας μπορεί να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ασφυξία, αλλά και να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και να ακολουθήσει «τσουνάμι» προσφυγών που θα ισοδυναμεί με πλήρη διάλυση…
Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί ότι αργά χθες βράδυ η ιστοσελίδα sdna.gr έφερε στη δημοσιότητα επιστολή με ημερομηνία 1η Ιουνίου προς την ΠΑΕ Παναθηναϊκός από το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Μάρκους Μπεργκ, με την οποία ζητούσε την καταβολή του ποσού των 220.000 ευρώ μέχρι τις 10 Ιουνίου.
Από το «τριφύλλι» διέρρευσε ότι η δόση στην οποία αναφέρεται η συγκεκριμένη επιστολή αφορά τη δόση Φεβρουαρίου που εξοφλήθηκε την Τρίτη και ότι η μοναδική εκκρεμότητα που υπάρχει αφορά το ποσό των 250.000 ευρώ της δόσης του Μαΐου, η οποία μπορεί να καταβληθεί έως τις 30 Ιουνίου.
Επιπλέον, από την πλευρά του Παναθηναϊκού τονίζεται ότι το γεγονός πως η πλευρά του Μπεργκ διοχέτευσε την εν λόγω επιστολή σημαίνει ότι το ζήτημα της μεταγραφής στα Εμιράτα δεν προέκυψε τώρα, αλλά αντίθετα γίνονταν προεργασίες εδώ και καιρό προκειμένου ο Σουηδός να μετακομίσει στην Αραβία με τους ευνοϊκότερους δυνατούς όρους για την πλευρά του.
■ Σε συμφωνία με την Πάσος Φερέιρα φέρεται να έφτασε ο Παναθηναϊκός όσον αφορά την απόκτηση του αριστερού μπακ, Φελίπε Φερέιρα, σύμφωνα με δημοσίευμα από την Πορτογαλία.
Η «O’ Jogo» συγκεκριμένα ανέφερε ότι η πορτογαλική ομάδα έφτασε σε συμφωνία με τους «πράσινους» για την παραχώρηση του 26χρονου αριστερού μπακ που λογίζεται για δίδυμο στην αριστερή πλευρά της άμυνας με τον Νίκλας Χουλτ.
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι όπως έχει γίνει γνωστό από τις προηγούμενες ημέρες ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής πίεσε τον σύλλογο προκειμένου να μη σταθεί εμπόδιο και να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στο «τριφύλλι».
Υπενθυμίζεται ότι ο παίκτης τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αποτέλεσε ένα βασικό μέλος της Πάσος, με τη φανέλα της οποίας πραγματοποίησε 25 συμμετοχές, όλες ως βασικός.
