Στην εκδοχή των «προσωπικών διαφορών» που ο ψυχολογικά ασταθής δράστης θεωρούσε ότι είχε με τον δήμαρχο Ελευσίνας κατέληγαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι έρευνες των αστυνομικών σχετικά με την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι σε βάρος του δημοτικού άρχοντα της περιοχής, μέσα στο δημαρχείο, από έναν 35χρονο συμβασιούχο καθαριότητας.
Καθώς οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο δράστης ήταν συμβασιούχος που είχε απολυθεί, η εκδοχή που εξεταζόταν αρχικά ήταν αυτή της βίαιης αντίδρασης στην απόλυσή του.
Μετά όμως την ενημέρωση ότι η σύμβασή του λήγει τον Σεπτέμβριο, αλλά κυρίως τη σύλληψη του ίδιου του δράστη στην καφετέρια όπου συνήθιζε να πηγαίνει, το ανωτέρω κίνητρο κατερρίφθη. Οπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, η επίθεση έγινε γιατί ο 35χρονος θεωρούσε ότι ο «δήμαρχος έβαζε λόγια σε κάποιους γι’ αυτόν».
Παράλληλα, από τις έρευνες προέκυψε ότι ο δράστης πριν από περίπου τρία χρόνια είχε νοσηλευτεί στο «Σισμανόγλειο» με ψυχολογικά προβλήματα και ότι έκτοτε ελάμβανε φαρμακευτική αγωγή, με αποτέλεσμα οι έρευνες να στραφούν στις «προσωπικές διαφορές».
Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 12.00 το μεσημέρι μέσα στο γραφείο του δημάρχου Γιώργου Τσουκαλά, όπου ο τελευταίος δέχθηκε τον δράστη όταν αυτός του ζήτησε από τον διάδρομο να μιλήσουν κατ’ ιδίαν. Εκεί, μετά από σύντομη συνομιλία που κατέληξε σε λογομαχία, ο 35χρονος έβγαλε ένα μαχαίρι και τραυμάτισε τον δήμαρχο δύο φορές στον δεξιό μηρό.
Ακολούθως, ψύχραιμος, βγήκε από το γραφείο και απομακρύνθηκε, ενώ ο κ. Τσουκαλάς άρχισε να καλεί για βοήθεια. Συνεργάτες του δημάρχου τον μετέφεραν στο «Θριάσιο», όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Στις 12.50 ο 35χρονος εντοπίστηκε στην καφετέρια της οδού Παπαγιάννη 47 και συνελήφθη.
Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας καταδίκαζε την επίθεση και εξέφραζε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση, ενώ την καταδίκασαν επίσης ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Ανακοίνωση, τέλος, εξέδωσε και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης.
