Για τις θετικές προοπτικές που δημιουργούνται μετά την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και της δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές έκανε λόγο ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο της βιομηχανίας «Παπαστράτος» στον Ασπρόπυργο Αττικής, σημειώνοντας πως η Ελλάδα είναι πλέον ένας ελκυστικός τόπος για επενδύσεις.
«Το πρώτο εξάμηνο του 2017 είχαμε πάνω από ένα δισ. ευρώ άμεσες ξένες επενδύσεις και το δίμηνο Ιουνίου- Ιουλίου είχαμε τριπλασιασμό, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Αναφέρθηκε, παράλληλα, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή και με το οποίο διασφαλίζεται η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς συνθήκες και προστασία των εργαζομένων.
«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μία προοπτική επισφαλούς εργασίας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μια προοπτική ανεργίας στα επίπεδα που βρέθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, δεν μπορεί και δεν πρέπει και δεν θα συμβιβαστούμε με μια προοπτική μιζέριας, που θέλει τον εργαζόμενο επισφαλώς διαρκώς εργαζόμενο, αλλά και τον επιχειρηματία να μην έχει μια υγιή σχέση με τον εργαζόμενο και με την Πολιτεία, αλλά να προσπαθεί να αυξήσει την κερδοσκοπία του με κινήσεις και ελιγμούς κάτω από το τραπέζι», σημείωσε επίσης.
Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του πρωθυπουργού στην ανεργία· «μειώνεται συνεχώς και υπάρχει η προοπτική να πέσει κάτω από το φράγμα του 20% μέσα στο 2018», είπε ο Αλ. Τσίπρας και χαρακτήρισε «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ελληνική οικονομία και στους Έλληνες εργαζόμενους την επένδυση 300.000.000 ευρώ της βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» και τη δημιουργία 300 νέων θέσεων εργασίας.
«Αποφάσισε να εμπιστευθεί τον Έλληνα εργαζόμενο και κυρίως να εμπιστευθεί την προοπτική που μπορεί να έχει αυτή η χώρα, να εμπιστευθεί το μέλλον της Ελλάδας», είπε ο πρωθυπουργός για την εν λόγω βιομηχανία και εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του που δικαιώθηκε αυτή η απόφαση υψηλού ρίσκου, διότι ελήφθη το 2015 σε μια εποχή δύσκολη για την Ελλάδα, αφού η οικονομία και η χώρα «είχε υποστεί μια τρομακτική αποεπένδυση από το 2010 και μετά».
