Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ μπήκε και φέτος στη διαδικασία αλλαγής προπονητή ήταν δεδομένο ότι, όσο κι αν το μότο ήταν «πάμε να συνεχίσουμε το έργο της περσινής περιόδου», ορισμένα πράγματα θα άλλαζαν.
Είτε λόγω της αλλαγής στην αγωνιστική φιλοσοφία (όλος ο σχεδιασμός γίνεται πάνω στο 4-4-2), είτε λόγω του ότι ο Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς δεν έχει διαμορφωμένη άποψη για πολλούς παίκτες και ήθελε να τους δει, ο ΠΑΟΚ μπήκε σε μία φάση ανακατατάξεων και προσθαφαιρέσεων.
Ηδη από χθες, Χαρίσης και Κίτσιου δεν υπολογίζονται γιατί πάνε δανεικοί στη βελγική Σιντ Τρουίτεν.
Για τον πρώτο ο ΠΑΟΚ συμφώνησε για δανεισμό, με ρήτρα αγοράς 1,5 εκατ. ευρώ και 20% των δικαιωμάτων να μένει στον Δικέφαλο και παρόμοια θα είναι και η συμφωνία που θα κλείσει σήμερα για τον δεύτερο.
Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Χατζηισαΐας ετοιμάζει βαλίτσες για τον Ατρόμητο, ενώ από την άλλη, υπάρχουν και ορισμένοι παίκτες που περνούν από το μικροσκόπιο του Σέρβου κόουτς με τον Ζάιρο να αποτελεί την πιο χαρακτηριστική περίπτωση.
Πάντως, ο βασικός σχεδιασμός πάνω στις θέσεις που ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενίσχυση δεν αλλάζει.
Ο Δικέφαλος «καίγεται» για τερματοφύλακα μετά τον τραυματισμό του Γλύκου και ο Λούμπος Μίχελ έχει μπει στην τελική ευθεία για τις επαφές με τους δύο… συν ένα υποψηφίους που έχουν προκριθεί.
Η γνωστή περίπτωση είναι του Μεξικανού Γκιγέρμο Οτσόα (αυτή την περίοδο είναι βασικός στους αγώνες στο Confederations Cup) που μένει ελεύθερος από τη Μάλαγα (εκεί ανήκει αν και έπαιξε δανεικός πέρυσι στην Γρανάδα) και έχει δεχτεί πρόταση από τον ΠΑΟΚ ύψους 700.000 ευρώ ετησίως.
Ο 32χρονος γκολκίπερ έχει πρόταση από ομάδα της Αραβίας και από την Τουρκία με τις απολαβές να ανεβαίνουν στο ένα εκατομμύριο, όπως και από ομάδες της Ισπανίας που αποτελούν τον μεγαλύτερο «κίνδυνο» για τον Δικέφαλο, αφού ο Οτσόα έχει εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα της Ιβηρικής.
Από ‘κει και πέρα, υπάρχει συμφωνία με ομάδα από τη Λατινική Αμερική για έναν άλλο τερματοφύλακα, ενώ απασχολεί και τουλάχιστον μία περίπτωση από την Ανατολική Ευρώπη.
Το μπαλάκι πάει στον Ιβάν Σαββίδη που θα πρέπει να αποφασίσει αν θα κάνει αναμονή για τον Οτσόα και τον εκλεκτό από την Ανατολική Ευρώπη ή θα ενεργοποιήσει τη συμφωνία για το Νο 2 της τριάδας.
Πάντως, υπάρχει η διάθεση να αποκτηθεί και ένα ποιοτικός μέσος, αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να πουληθεί ο Γκόικο Τσίμιροτ τον οποίο ο Δικέφαλος κοστολογεί στα 3 εκατ. ευρώ.
Αν προχωρήσει αυτό το σενάριο, ο πρώτος υποψήφιος για μεταγραφή είναι ο 26χρονος Γάλλος της Ρεν, Μπενζαμίν Αντρέ, η μεταγραφή του οποίου κοστολογείται στα 1,9 εκατ. ευρώ.
Τέλος σε ό,τι έχει να κάνει με την υπόθεση του επιθετικού, οι επιτελείς της ομάδας είναι διατεθειμένοι να κάνουν υπομονή για να δούνε αν μπορούν να πάρουν πίσω από τη Ζενίτ τον Μακ (ο Σλοβάκος έχει ψηθεί να επιστρέψει).
Παράλληλα, ψάχνονται και για τον Βιεϊρίνια, όμως η περίπτωσή του είναι σαφώς πιο δύσκολη.
