Τη Δευτέρα θα ανοιχτούν οι φάκελοι με τις βελτιωμένες προσφορές που υποβλήθηκαν την Παρασκευή στο ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση του 67% του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
Τις βελτιωμένες οικονομικές προσφορές υπέβαλαν οι:
- International Container Terminal Services Inc.
- The Peninsular and Oriental Steam.
- Deutsche Invest Equity Partners GmbH, Belterra Investments LTD και Terminal Link SAS
Επενδύσεις
Οι υποχρεωτικές επενδύσεις του αναδόχου προβλέπεται να φτάσουν τα 180 εκατ. ευρώ την πρώτη επταετία, ενώ η δυναμικότητα του σταθμού πρέπει να αυξηθεί και να εξυπηρετεί προβλεπόμενο ετήσιο μεταφορικό φόρτο 1,4 εκατ. εμπορευματοκιβωτίων.
Πρόσθετες επενδύσεις θα χρειαστούν στην προβλήτα 6 για την ανάπτυξη νέας τερματικής εγκατάστασης χύδην φορτίου υψηλών περιβαλλοντικών προδιαγραφών, προκειμένου να είναι δυνατή η προβλεπόμενη ετήσια διακίνηση έως περίπου 8 εκατ. τόνων.
Στην προβλήτα 2 προβλέπονται εγκαταστάσεις για κρουαζιερόπλοια και υδατοδρόμιο, ενώ θα ανακαινιστεί το διατηρητέο του παλιού Τελωνείου που θα διαμορφωθεί σε χώρο πολλαπλών χρήσεων.
