Την Τρίτη 28 Μαρτίου προσδιορίστηκε η συζήτηση της πρότασης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθούν οι αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται στον πρώην υπουργό Άμυνας για τη διαχείριση συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων κατά την περίοδο της θητείας του.
Σύμφωνα με τα βουλεύματα που περιλαμβάνουν οι έξι δικογραφίες που βρίσκονται στη Βουλή, πρόκειται για αδικήματα που σχετίζονται με προμήθειες από εξοπλιστικά και συγκεκριμένα 170 άρματα μάχης Leopard, 12 επιθετικά ελικόπτερα Αpache, έξι φράγματα τύπου «S», συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και 20 μεταφορικά ελικόπτερα ΝΗ90.
Η πρόταση για την κοινοβουλευτική διερεύνηση τυχόν ευθυνών του υπουργού του ΠΑΣΟΚ κατατέθηκε από το σύνολο των Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ. –με προεξάρχουσες τις υπογραφές του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου Π. Καμμένου.
Η σύσταση της επιτροπής που θα διερευνήσει τις ενδείξεις τέλεσης των αδικημάτων αναμένεται πως θα υπερψηφιστεί, αφού σύσσωμη η αντιπολίτευση δήλωσε σύμφωνη.
Μετά την ψήφισή της (151 ο ελάχιστος αριθμός των βουλευτών που απαιτείται) θα ακολουθήσει η συγκρότηση της επιτροπής σε σώμα.
