Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η Nova δεν έχει πληρώσει στις ΠΑΕ τη δόση του Νοεμβρίου, που είναι 4,2 εκατ. ευρώ και τον ΦΠΑ του Οκτωβρίου, που είναι περίπου 900 χιλ. ευρώ. Επιπλέον έχει ήδη παρακρατηθεί σαν ρήτρα για την αλλαγή του προγράμματος στα περσινά play offs ποσό ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Η Λίγκα έχει στείλει ήδη εξώδικο και αναμένει. Υπάρχουν ρήτρες και για καθυστέρηση καταβολής χρημάτων στις ομάδες από πλευράς του συνδρομητικού.

Αλλά το ενδιαφέρον είναι αν πρέπει να δώσουμε βάση στις απειλές για απαγόρευση εισόδου των τηλεοπτικών συνεργείων της Nova στα γήπεδα, την προσεχή αγωνιστική. Δεν είναι μόνο η απειλή του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Αύριο στο Δ.Σ. της Λίγκας, αν δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματα, θα τεθεί θέμα συνολικής απόφασης να μην επιτραπεί η μετάδοση των αγώνων της 13ης αγωνιστικής.

Γίνονται αυτά; Η λογική απάντηση είναι πως όχι. Θα μιλάμε για απόλυτη ρήξη, θα τιναχτεί στον αέρα η σύμβαση ανάμεσα στις δύο πλευρές και άλλος δρόμος από τα δικαστήρια δεν θα υπάρχει.

Με τις μικρομεσαίες ΠΑΕ, που ήδη είναι πάρα πολύ στριμωγμένες, να βρίσκονται σε μια τέτοια περίπτωση σε τραγική θέση, ενώ βέβαια καταστροφική θα είναι η εξέλιξη και για τη Nova. Αρα η λογική λέει πως η λύση θα βρεθεί πριν από το Σαββατοκύριακο.

Ο υπάλληλος της ΓΓΑ και η προσφυγή

Ο Ανδρέας Μαλάτος είναι υπάλληλος της ΓΓΑ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου (ΙΔΕΑΔ). Βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αφού εμφανίζεται κατά δήλωσή του αποφασισμένος να καταθέσει προσφυγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατά της νομιμότητας της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής στην ΕΠΟ, με το αίτημα να ακυρωθεί ο διορισμός της και να βγει άκυρη η τροπολογία του Σταύρου Κοντονή με την οποία, θεωρητικά τουλάχιστον, θωρακίστηκε η νομική υπόσταση της ΠΔΕ.

Επίσης να ισχύσει η απόφαση του Διαιτητικού της ΕΠΟ για ορισμό προσωρινής διοίκησης και εκλογές εντός δύο μηνών, με διευρυμένο εκλογικό σώμα, σύμφωνα με τον νόμο και όχι το καταστατικό της ΕΠΟ.

Σε περίπτωση που με απόφαση πολιτικού δικαστηρίου πάμε σε τέτοια ανατροπή, η FIFA εμφανίζεται αποφασισμένη να πάει σε Grexit και φέρεται έτοιμη να επιβάλει αμέσως νέο μοντέλο δομής της ΕΠΟ που το έχει ήδη έτοιμο.

Αυτοί που υποστηρίζουν πως πρέπει να προσβληθεί νομικά η υπόσταση της νέας διοίκησης, θεωρούν πως η FIFA δεν θα πάει σε Grexit, ενώ υπάρχουν και κάποιες… ενδιαφέρουσες απόψεις, όπως του γνωστού Τάκη Μπαλτάκου που τελευταία έχει εμπλακεί και στα διοικητικά του ποδοσφαίρου φαίνεται, σύμφωνα με την οποία μπορούν να πάνε να προσβάλουν την ίδια τη FIFA στα αστικά δικαστήρια της Ελβετίας! Προχωρημένα πράγματα.

Βέβαια, το ζήτημα είναι πως η ΠΔΕ φαίνεται πως έχει στόχο να τελειώσει μια και καλή με το αμαρτωλό καθεστώς των ΕΠΣ όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα. Και για να το κάνει, υπάρχει η πρόθεση από πλευράς FIFA ακόμη και να διευρύνει το διάστημα που θα μείνει στη θέση της. Και αυτό ξέρετε θα πονέσει πολύ. Πολλά και μεγάλα συμφέροντα, παγιωμένα εδώ και δεκαετίες, απειλούνται.

Και νέα παρέμβαση

Σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες της «Εφ.Συν.», προφανώς σε μια προσπάθεια να θωρακιστεί και άλλο η νομική υπόσταση της Προσωρινής Διοίκησης στην ΕΠΟ, θεωρείται πολύ πιθανή νέα νομοθετική παρέμβαση από πλευράς υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με επίκεντρο την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, πάνω στο οποίο βασίστηκε η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ που είχε κάνει δεκτή την προσφυγή του Βίκτορα Μητρόπουλου, στις αρχές του Οκτωβρίου. Αυτό, γιατί σε αυτή την απόφαση αναμένεται να βασιστούν οι όποιες νομικές κινήσεις θέλουν να κάνουν κάποιοι για να βγει άκυρος ο διορισμός της ΠΔΕ στην ΕΠΟ.

Δεν είναι τυχαίο

Δημοσιοποιήθηκε χθες ρεπορτάζ περί επαφών του Λούμπος Μίχελ με τον Σεργκέι Ρεμπρόφ, τον προπονητή της Ντιναμό Κιέβου, το οποίο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διέψευσε. Η αλήθεια είναι ότι παρόμοιες πληροφορίες κυκλοφορούν και για επαφές με Ελληνες τεχνικούς και ο τρόπος με τον οποίο έχει λειτουργήσει ο Σαββίδης και η ΠΑΕ τα προηγούμενα χρόνια δεν επιτρέπουν να βάλει κανείς το χέρι του στη φωτιά ότι δεν έγιναν.

Μέση λύση

Μετά το ματς Κυπέλλου με τον Απόλλωνα, θα γίνει το ραντεβού του Καγιούλη με την επιτροπή σωτηρίας και τα δεδομένα που υπάρχουν πριν από αυτό είναι πολύ συγκεκριμένα: Δύσκολα ο Καγιούλης θα δεχθεί να αποχωρήσει και η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από το πώς θα συνυπάρξουν όλοι μαζί.

Αριστερά

Μέσα σ’ όλα χρεώνεται στον Τζαβέλλα και η απροθυμία του να παίξει αριστερό μπακ όπως κάνει στην εθνική ομάδα. Ο ίδιος φρόντισε, πάντως, να στείλει το μήνυμα στον Σαββίδη τελευταία ότι δεν θα είχε πρόβλημα να παίξει όπου του ζητηθεί.

Κριτική

Παρέλασαν από τα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης διάφοροι βετεράνοι παίκτες του ΠΑΟΚ (Τουρσουνίδης, Αποστολίδης, Κούτσης, Τερζανίδης) και όλοι τους συμφώνησαν σε δύο πράγματα. Πρώτον, ότι έκανε λάθος χειρισμό της κατάστασης ο Ιβιτς και ότι θα μπορούσε να είχε βάλει στο περιθώριο τους παίκτες που θεωρεί ότι λειτουργούν σε βάρος της ομάδας και δεύτερον, ότι δεν γίνεται οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ να στέλνουν στη β’ ομάδα τον Τζαβέλλα που μόλις δύο μήνες πριν του έκαναν νέο συμβόλαιο, με υψηλές απολαβές, μέχρι το 2020.

Κοινή μοίρα

Οπως φαίνεται, στην Ελλάδα το επάγγελμα του προπονητή εξακολουθεί να βρίσκεται στην κατηγορία αυτών που θα πρέπει να θεωρούμε «υψηλού κινδύνου» κι αυτό μας το καταδεικνύει άλλη μία παράμετρος. Το να κρίνονται κάθε Κυριακή οι Στραματσόνι και Ιβιτς ίσως θα μπορούσε να είναι και κατανοητό, αν και δεν έχει καμία ποδοσφαιρική λογική να συμβαίνει για κάθε 90λεπτο.

Από τη στιγμή όμως που βρίσκεται κοντά σε αυτή τη θέση και ο… Μπέντο, ο οποίος έχει την ομάδα του επτά βαθμούς μπροστά από τους βασικούς της ανταγωνιστές, τότε γίνεται αντιληπτό ότι κανένας δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Φυσικά όλα αυτά θα μπορούσαν να συμβούν μόνο στην Ελλάδα και πουθενά αλλού στον πλανήτη.

Συμπαράσταση

Σύσσωμη η παναθηναϊκή οικογένεια έστειλε χθες μηνύματα συμπαράστασης για την αεροπορική τραγωδία της Σαπεκοένσε. Η «πράσινη» ΠΑΕ έστειλε το μήνυμά της τόσο στην ελληνική όσο και στην πορτογαλική γλώσσα, γράφοντας χαρακτηριστικά στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram: «Οι σκέψεις μας είναι μαζί σας. Σας στέλνουμε τη βαθιά μας συμπάθεια και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Κουράγιο!», ενώ ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός πόσταρε στο Facebook, στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα πορτογαλικά: «Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων».

Συνέχεια με άλλο προπονητή

Δέκα μέρες θα κάνει για να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση της Α1 Γυναικών μεταξύ του Αθηναϊκού και του Πρωτέα Βούλας, η οποία διεκόπη λόγω βροχόπτωσης που προκάλεσε ακαταλληλότητα του κλειστού της Εργάνης, την περασμένη Κυριακή. Οπως ενημέρωσε η ΕΟΚ, το ματς θα συνεχιστεί από το σημείο που διεκόπη, δηλαδή πριν από το τέλος του α’ ημιχρόνου, με το σκορ στο 28-17 υπέρ του Αθηναϊκού, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ.

Οι δυο ομάδες θα παίξουν ακριβώς με τις ίδιες συνθέσεις και θα ισχύσουν όλα τα στοιχεία του φύλλου αγώνος που συμπληρώθηκαν ώς τη στιγμή της διακοπής (πόντοι, φάουλ). Η μόνη διαφορά είναι ότι, στο μεταξύ, ο Πρωτέας Βούλας έλυσε τη συνεργασία του με τον πρώτο προπονητή της ομάδας, Γιάννη Κτιστάκη.

Προβλέψιμος

Να βγάζουν… κούραση κάποιοι παίκτες του Ολυμπιακού μετά τη διακοπή των τριών εβδομάδων που μας προέκυψε στο πρωτάθλημα; Δύσκολα μπορεί να σταθεί ως επιχείρημα για να δικαιολογήσει το 0-0 με την Κέρκυρα κι ας υπήρχαν αρκετοί διεθνείς που έκαναν ταξίδια σε αυτό το διάστημα.

Απλά, ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζονται οι «ερυθρόλευκοι» έχει γίνει προβλέψιμος και όταν μπλοκάρεις τον Φορτούνη και τους ακραίους (Σεμπά, Ελιουνούσι), όπως έκανε την προηγούμενη Κυριακή ο Μιχάλης Γρηγορίου, τότε ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται να βρει τρόπο διαφυγής και να φτάσει στην αντίπαλη εστία, πόσο μάλλον όταν δεν αξιοποιεί ούτε τις στημένες φάσεις, όπως συνέβη στον αγώνα της προηγούμενης Κυριακής. Συνεπώς ο Μπέντο πέρα από τα πρόσωπα ίσως θα πρέπει να παρουσιάσει κι ένα εναλλακτικό σενάριο για το παιχνίδι του Ολυμπιακού!

Η προσευχή

Πέραν των τοποθετήσεων της ΠΑΕ και του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ξεχωριστή αναφορά στην αεροπορική τραγωδία έκανε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, όντας συγκλονισμένος από το γεγονός που συνέβη στη βραζιλιάνικη ομάδα και τους επιβαίνοντες της μοιραίας πτήσης.

Ο Βραζιλιάνος αθλητικός διευθυντής του Παναθηναϊκού έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter πριν οριστικοποιηθούν οι δυσάρεστες εξελίξεις: «Προσευχόμαστε για όλους τους ανθρώπους που ήταν στην πτήση και για τις οικογένειές τους», αλλά οι προσευχές του, δυστυχώς, δεν εισακούστηκαν…

#Chapecoense fc @manE