Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η πολύνεκρη επίθεση στο Βερολίνο δεν πρέπει να οδηγήσει στο κλείσιμο κάθε οδού που έχουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες προς την Ευρώπη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κομισιόν.

«Οι άνθρωποι που φεύγουν για να σωθούν από την τρομοκρατία πρέπει να μπορούν να βρίσκουν προστασία στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στις εφημερίδες του ομίλου Funke Mediengruppe και τόνισε ότι είναι λάθος να θεωρείται πως όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι εξ ορισμού ύποπτοι για σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι χρειάζεται καλύτερη «διασυνοριακή συνεργασία» για να βελτιωθεί η ασφάλεια στην Ε.Ε.

Οι δηλώσεις Γιούνκερ έγιναν στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο και ενώ ήδη πολιτικοί κυρίως ξενοφοβικών κομμάτων άδραξαν την ευκαιρία για να ασκήσουν κριτική στην πολιτική της Ε.Ε. στο προσφυγικό.

Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση στο twitter του πρώην ηγέτη του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος σχολίασε ότι «ελεύθερη κίνηση των καλών ανθρώπων σημαίνει επίσης ελεύθερη κίνηση των κακών ανθρώπων. Να αναμένετε ότι η Σένγκεν θα κυριαρχήσει στον διάλογο που θα γίνει στην Ε.Ε. το επόμενο έτος».

Ο Φάρατζ υποστήριξε ακόμη σε άλλη ανάρτησή του ότι ο χώρος Σένγκεν πιθανόν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, ειδικά εάν ο ύποπτος που σκοτώθηκε στο Μιλάνο είναι πράγματι ο δράστης της τρομοκρατικής ενέργειας της Δευτέρας, καθώς αυτό θα σημαίνει πως κατάφερε να ταξιδέψει ανεμπόδιστα μέσω Γαλλίας έως την Ιταλία μετά την επίθεση.