Μια μεγάλη έκπληξη έκρυβε το σχέδιο που είχε κληρονομήσει από τον βιβλιόφιλο πατέρα του συνταξιούχος γιατρός.
Ο γαλλικός οίκος δημοπρασιών Tajan αποφάνθηκε ότι πρόκειται για έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, αφού πήρε και τη γνώμη ειδικών του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης.
Το άγνωστο σκίτσο, φτιαγμένο από δύο είδη μελανιού κι από αριστερόχειρα καλλιτέχνη (όπως ο Ντα Βίντσι), απεικονίζει τον Αγιο Σεβαστιανό δεμένο σε ένα δέντρο.
Χρονολογείται μεταξύ 1482-1485 και εκτιμάται στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Καμίνης με Μίκη
Το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου παρέδωσε στον Μίκη Θεοδωράκη ο Γιώργος Καμίνης, τιμώντας την 70χρονη προσφορά και διαδρομή του στη μουσική και στον πολιτισμό.
Ο δήμαρχος Αθηναίων επισκέφτηκε τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη στο σπίτι του και του παρέδωσε το κορυφαίο βραβείο της Ενωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.
Η συνάντηση κράτησε πάνω από μιάμιση ώρα και ο Μίκης Θεοδωράκης, με τον γνωστό γλαφυρό τρόπο του, διηγήθηκε γνωστά και άγνωστα γεγονότα που σημάδεψαν τα ελληνικά μουσικά και θεατρικά δρώμενα, στάθηκε σε πρόσωπα που επηρέασαν την πορεία του, σχολίασε τα πολιτικά πράγματα.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος της Ενωσης, Κυριάκος Λουκάκος.

Το πιο αστείο κορίτσι
Την τρίτη θέση κέρδισε η Eλληνίδα κωμικός Κατερίνα Βρανά στον παγκόσμιο διαγωνισμό stand up comedy «Το Πιο Αστείο Ατομο Του Κόσμου», που διοργάνωσε το Laugh Factory.
Μάλιστα είναι η μόνη γυναίκα κωμικός ανάμεσα στους πέντε που βρέθηκαν στον τελικό.
Στον πρώτο γύρο διαγωνίστηκαν 89 κωμικοί από 56 χώρες και οι νικητές αναδείχτηκαν μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.
Η Κατερίνα Βρανά συγκέντρωσε ένα εκατομμύριο ψήφους και ενθουσίασε τους κριτές με την ενέργεια και την υπέροχη σκηνική παρουσία της.
Συνεχίζει δε ακάθεκτη την παράστασή της «About Sex» στο Θέατρο 104.
