Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με ανακοίνωσή της, η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία της Αθήνας, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου του 2016.

Στην ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα indymedia, αναφέρεται ότι αυτό ήταν το τρίτο χτύπημα της οργάνωσης, καθώς και ότι «το γαλλικό κράτος είναι στην πρώτη γραμμή του ληστρικού καπιταλιστικού πολέμου ενάντια στο πλανήτη… και βασικός πυλώνας του ΝΑΤΟ και της στρατιωτικής πτέρυγας της Ε.Ε.».

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα: 

Την Κυριακή 31 Αυγούστου λίγη ώρα πριν ξημερώσει πραγματοποιήσαμε μια ένοπλη παρέμβαση ενάντια στο μεξικάνικο κράτος πυροβολώντας το κτίριο της πρεσβείας του στην Αθήνα. Την Τετάρτη 9 Οκτώβρη στις πέντε παρά τέταρτο πμ πραγματοποιήσαμε άλλη μια ένοπλη παρέμβαση, ενάντια στο γαλλικό κράτος ρίχνοντας μια χειροβομβίδα δίπλα στη σκοπιά της πρεσβείας του στην Αθήνα, απέναντι από τη βουλή. Ταυτόχρονα, αυτές οι δυο επιθετικές δράσεις της οργάνωσής μας, μαζί με τη πρώτη ένοπλη παρέμβαση στις 25 Μάη 2014 ενάντια στο ΠΑΣΟΚ, αναιρώντας στη πράξη την ένοπλη κυριαρχία του ελληνικού κράτους εκφράζουν το πρόταγμα της κοινωνικής επανάστασης και της καταστροφής των εξουσιαστικών θεσμών εδώ και τώρα.

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα της indymedia.