Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το Τσάμπιονς Λιγκ επιστρέφει με την 4η αγωνιστική και τα φώτα απόψε στρέφονται στο «Ετιχάντ» του Μάντσεστερ. Η Σίτι του Πεπ Γουαρδιόλα θα επιχειρήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά την τεσσάρα που εισέπραξε προ δεκαπενθημέρου στο «Καμπ Νόου» από την Μπαρτσελόνα.

Ο Καταλανός τεχνικός όμως δεν στέκεται στο γόητρο της ομάδας του και χθες ήταν απόλυτος όταν ρωτήθηκε αν βλέπει την αναμέτρηση αυτή σαν ευκαιρία για ρεβάνς: «Οχι. Για εμάς το παιχνίδι αυτό είναι τελικός. Γι’ αυτούς, όχι».

Αυτό προκύπτει και από τους αριθμούς. Η Μπαρτσελόνα έχει το απόλυτο των 9 βαθμών, ενώ η Σίτι μόλις 4: «Μας τιμώρησε βαθμολογικά η ισοπαλία στη Γλασκόβη (σ.σ.: 3-3 με τη Σέλτικ).

Απομένουν τρεις αγώνες και πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος», τόνισε ο Γουαρδιόλα, που δηλώνει πάντως πεπεισμένος ότι οι παίκτες του μπορούν να κερδίσουν τους «μπλαουγράνα»:

«Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι δεν μπορούμε να νικήσουμε οποιοδήποτε αντίπαλο, ακόμα και την Μπαρτσελόνα. Για να τα καταφέρουμε, πρέπει να κάνουμε ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι».

Και εξήγησε: «Θα ήθελα να αγωνιστούμε όπως στο πρώτο ημίχρονο στο “Καμπ Νόου”, αλλά με ακόμα μεγαλύτερη πίεση στο κέντρο. Είμαι σίγουρος ότι θα μάθουμε από τα λάθη που κάναμε στη Βαρκελώνη».

Στην ερώτηση για το τι θα ήθελε να δει από τους παίκτες του απόψε, αρχικά απάντησε: «Τρεις βαθμούς!»

Κατόπιν πρόσθεσε: «Θέλω γενναιότητα. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο μοναδικός τρόπος για να κερδίσει μια ομάδα την Μπαρτσελόνα είναι η επίθεση. Μόνο αυτό ξέρω να κάνω. Καθένας έχει τη δική του άποψη, αλλά εγώ θέλω οι ομάδες μου να παίζουν έτσι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα προσέξουμε στην άμυνα»…

Την εστία της Μάντσεστερ Σίτι θα υπερασπιστεί απόψε ο Βίλι Καμπαγέρο, στη θέση του Κλαούντιο Μπράβο που αποβλήθηκε στο «Καμπ Νόου» και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες για περισσότερη από μισή ώρα.

Ο Γουαρδιόλα έπλεξε χθες το εγκώμιο του Καμπαγέρο, που πριν από δύο εβδομάδες έπιασε πέναλτι του Νεϊμάρ: «Με έχει βοηθήσει πολύ στους πρώτους μου μήνες στη Σίτι και τον εκτιμώ ιδιαίτερα ως άνθρωπο. Τον εμπιστεύομαι, είμαι σίγουρος ότι θα τα πάει περίφημα».

Η Μπαρτσελόνα είναι μία από τις ομάδες που μπορεί από σήμερα να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό θα συμβεί αν δεν χάσει στο «Ετιχάντ». Μπορεί μάλιστα να σιγουρέψει από απόψε την πρώτη θέση στον όμιλό της, αν κερδίσει τη Σίτι και παράλληλα κόψει βαθμό από την Γκλάντμπαχ η Σέλτικ.

Στον 1ο όμιλο, αν είτε η Αρσεναλ είτε η Παρί Σεν-Ζερμέν κερδίσει και η άλλη αποφύγει την ήττα, τότε θα προκριθούν και οι δύο.

Στον 2ο όμιλο, η Νάπολι θα προκριθεί αν νικήσει την Μπεσικτάς στην Κωνσταντινούπολη και το άλλο ματς (Μπενφίκα-Ντινάμο Κιέβου) λήξει ισόπαλο, καθώς δεν υπάρχει τρόπος για Μπενφίκα και Μπεσικτάς να προσπεράσουν και οι δύο τη Νάπολι στη βαθμολογία, ακόμα και αν όλες τερματίσουν ισόβαθμες στους 9 πόντους.

Στον 4ο όμιλο, αν η Ατλέτικο Μαδρίτης κερδίσει τη Ροστόφ, θα περάσει στον επόμενο γύρο. Η Μπάγερν Μονάχου προκρίνεται από απόψε αν κερδίσει την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία και στο άλλο ματς δεν χάσει η Ατλέτικο.