Ο νέος ισχυρότατος σεισμός των 6,5 Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία, η μεγάλη επίθεση για την κατάληψη του Χαλεπίου που σχεδιάζει ο Βλαντιμίρ Πούτον, καθώς και οι νέοι μπελάδες της Χιλαρι Κλίντον μετά την εντολή που έλαβε το FBI να ερευνήσει τα e-mail της είναι ορισμένα από τα σημαντικότερα θέματα του σημερινού διεθνούς τύπου.
Στη Βρετανία οι Times έχουν τίτλο : «Ο Πούτιν έτοιμος να εξαπολύσει τεράστια επίθεση στο Χαλέπι». Η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές της δυτικής αντικατασκοπείας αναφέρει ότι η επίθεση θα ξεκινήσει εντός της εβδομάδας και όπως εκτιμά, ο Ρώσος πρόεδρος εκμεταλλεύεται την αδυναμία της Δύσης προκειμένου να σώσει τον Άσαντ.

Ο Independent από την πλευρά του έχει αφιερώσει το πρωτοσέλιδό του σε δυο διαφορετικά θέματα.
Το πρώτο αφορά στις δημοσκοπήσεις που καταγράφουν μικρή άνοδο για τον Τραμπ και το δεύτερο, αποκλειστικό της εφημερίδας, καταπιάνεται με τη διάλυση του προσφυγικού καταυλισμού του Καλάι και έχει τίτλο : «Δικηγόροι για τα ανθρώπινα δικαιώματα εμποδίζονται να μπουν στην ζούγκλα της γαλλικής πόλης».
Στο ρεπορτάζ η κεντροαριστερή εφημερίδα επισημαίνει ότι οι γαλλικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο ακόμη και σε κοινωνικούς λειτουργούς που ήθελαν να φροντίσουν για την τύχη των ασυνόδευτων παιδιών. Αντιθέτως πάντως τονίζει επετράπη η είσοδος σε δημοσιογράφους και κυβερνητικές οργανώσεις αρωγής.
Στην Ιταλία όλες οι εφημερίδες έχουν πρωτοσέλιδους τίτλους για τον χθεσινό σεισμό των 6,5 Ρίχτερ, ο οποίος αποτελείωσε το καταστροφικό έργο των δυο προηγούμενων και είναι ο ισχυρότερος στην κεντρική Ιταλία από το 1980.
Έτσι η La Repubblica έχει τίτλο «Η Γη άνοιξε» και στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι το τρίτο πλήγμα του Εγκέλαδου σε δυο μόλις μήνες έπληξε περί τις 200 κοινότητες και προκάλεσε ζημιές σε 5.000 μνημεία.
Στη Γαλλία η Liberation έχει αφιερώσει τον τίτλο της σε ένα άλλο μεγάλο «θύμα» των τρομοκρατικών επιθέσεων, τον τουρισμό και έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Τουρισμός. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Στο σχετικό ρεπορτάζ παραθέτει σειρά στοιχείων (κυρίως κρατήσεις ξενοδοχείων) τα οποία καταδεικνύουν μια πτώση του Τουρισμού μεταξύ 7%-10%.

Η κεντροδεξιά Le Figaro έχει τίτλο : «Το Ζευγάρι Ολάντ –Βαλς στο χείλος του χωρισμού» με το σχετικό πολιτικό ρεπορτάζ να τονίζει ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός μπήκαν σε ανοιχτή διαμάχη με διακύβευμα τις προεδρικές εκλογές στις οποίες και οι δύο επιθυμούν να είναι υποψήφιοι.
Στη Γερμανία σύμφωνα, με την εφημερίδα Bild, η κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ επανέρχεται στο ζήτημα της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρέχον πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, τονίζοντας ότι πριν την καταβολή περαιτέρω δόσεων θα πρέπει να διευθετηθεί η συμμετοχή του Ταμείου.
Αυτό υποστήριξε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Κ.Ο. της CDU Φόλκερ Κάουντερ λέγοντας χαρακτηριστικά «η καγκελάριος, ο υπουργός Οικονομικών και εγώ υποσχεθήκαμε στην κοινοβουλευτική ομάδα ότι το ΔΝΤ θα συμμετέχει, και αυτό εξακολουθεί να ισχύει», για να καταλήξει αναφέροντας ότι «όσο δεν συμμετέχει το ΔΝΤ, δεν θα εγκριθεί άλλη οικονομική βοήθεια. Αυτό το γνωρίζει και ο υπουργός Οικονομικών».
Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού τις ΗΠΑ τέλος, πρωτοσέλιδα «γράφει» η έναρξη της έρευνας του FBI για τα e-mail της Κλίντον και η μικρή άνοδος του Τραμπ στις δημοσκοπήσεις.
Η Maiamι Herald έχει τίτλο : «Το FBI παίρνει ένταλμα για να ψάξει τα e-mail της Κλίντον.» , ενώ η USA Today έχει τίτλο: «Το προβάδισμα Κλίντον στη γενιά του Διαδικτύου (millenials) μικραίνει.
Στο ρεπορτάζ η εφημερίδα αναφέρει ότι η υποψήφιος των Δημοκρατικών χάνει 6% στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, αν και ο Τράμπ καταγράφει ελάχιστη άνοδο.

