Η πρόκληση του να βρεθεί μόνη πρώτη στην βαθμολογία μετά από σχεδόν εννιά χρόνια αποδείχθηκε προς το παρόν πάνω από τις δυνάμεις της ΑΕΚ. Στο ματς που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στο ΟΑΚΑ, η ομάδα του Κετσπάγια έμεινε στο 0-0 με τον Ηρακλή, χωρίς να μπορεί να πει κάποιος πως ήταν άτυχη. Έτσι συμπληρώθηκε ένα σπάνιο «καρέ» αποτυχιών των τεσσάρων «μεγάλων» την ίδια αγωνιστική. Ο Ηρακλής έμεινε αήττητος σε δυο εκτός έδρας αναμετρήσεις με Λάρισα και ΑΕΚ, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική έχασε πολύ δύσκολα από τον Ολυμπιακό.
Η ΑΕΚ είχε πρόβλημα χωρίς τον Μάνταλο και ειδικά τον Αλμέιδα, δεν δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες για γκολ και παρά την πίεση που άσκησε, οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου δεν δυσκολεύτηκαν και πάρα πολύ στο να την αντιμετωπίσουν.
Ο Κετσπάγια έκανε δύο αλλαγές στο ημίχρονο, που δεν είχαν αντίκτυπο τελικά στην εικόνα της ομάδας του, με εξαίρεση το πρώτο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου που φάνηκαν κάπως πιο ενθουσιώδεις στην προσπάθεια να πιέσουν οι παίκτες του.
Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Χριστοδουλόπουλου από τον Αγγελόπουλο. Φάνηκε να υπάρχει επαφή, αλλά η φάση δεν είναι και η πλέον εύκολη, ειδικά για το συγκεκριμένο χρονικό σημείο και με τον Χριστοδουλόπουλο να φαίνεται να… ζητάει πολύ το πέναλτι. Ο Μπλάνας από τη Μεσσηνία αποφάσισε να συνεχίσει το παιχνίδι.
Δείτε ΕΔΩ τις καλύτερες φάσεις του αγώνα.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΕΚ (Τ.Κετσπάγια): Ανέστης, Μπακάκης, Ντίντακ, Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ, Σιμόες ( 72′ Αραβίδης ) Γιόχανσον, Μπακασέτας, Ροντρίγκες, Πέκχαρτ ( 46′ Χριστοδουλόπουλος ), Βάργκας ( 46′ Πλατέλλας )
ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ρούσσος, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος, Κούρος, Λάμπρου ( 60′ Ζιάμπαρης ), Λεοζίνιο, Μοντέιρο ( 54′ Πασάς ), Περόνε ( 83′ Λουκίνας )
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπλάνας ( Μεσσηνία )
ΚΙΤΡΙΝΗ: 12′ Σιμόες, 40′ Μπακασέτας – 4΄ Κούρος, 26′ Μπαρτολίνι, 39′ Περόνε, 70′ Χουάντερσον, 84′ Αγγελόπουλος
