Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η έντονη κακοκαιρία που έπληξε χθες αρκετές περιοχές της δυτικής Ελλάδας προκάλεσε σημαντικές ζημιές και προβλήματα. Δρόμοι πλημμύρισαν, δέντρα ξεριζώθηκαν, ενώ ανεμοστρόβιλος χτύπησε τη Ζάκυνθο και το Κατάκολο.

Η έντονη βροχόπτωση ξεκίνησε από το βράδυ της Δευτέρας στις παραλιακές περιοχές της Ηπείρου και δημιούργησε προβλήματα στο οδικό δίκτυο στα Σύβοτα, στην Πέρδικα και στην Πάργα, μετατρέποντας τους δρόμους σε χειμάρρους.

Στην Πέρδικα Θεσπρωτίας τα ορμητικά νερά γκρέμισαν έναν μαντρότοιχο ο οποίος έπεσε πάνω σε σταθμευμένο όχημα προκαλώντας του ζημιές.

Το ρέμα στο Καραβοστάσι της Ηγουμενίτσας φούσκωσε από την έντονη βροχόπτωση και παρέσυρε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε μια νεαρή γυναίκα από τη Ρουμανία και στο οποίο επέβαιναν τα δύο ανήλικα παιδιά της, με τα οποία έκανε διακοπές στην Πέρδικα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική της Πάργας και διέσωσε τους τρεις επιβαίνοντες, που είναι καλά στην υγεία τους.

Στα Σύβοτα τα αυτοκίνητα καλύφθηκαν με νερό μέχρι τη μέση, ενώ η ισχυρή καταιγίδα που χτύπησε την Πάργα προκάλεσε αρκετά τροχαία ατυχήματα λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Μάλιστα στην Εθνική Ιωαννίνων – Αρτας τραυματίστηκαν τρία άτομα.

Στην Ηλεία οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή προκάλεσαν υλικές ζημιές σε μάντρες και σκεπές κατοικιών, ενώ κυκλοφοριακά προβλήματα δημιουργήθηκαν λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων. Παρόμοιο σκηνικό επικράτησε στην Κεφαλονιά και την Κυλλήνη.

Ανεμοστρόβιλοι

Καταστροφές από το πέρασμα της καταιγίδας

Τον γειτονικό Λαγανά Ζακύνθου σάρωσε ανεμοστρόβιλος, με τους κατοίκους και τους τουρίστες να παρακολουθούν το σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα φαινόμενο, ενώ στο Κατάκολο ο ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα και προκάλεσε ζημιές.

Το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 9.30 το πρωί της Τρίτης στο Καραβοστάσι Θεσπρωτίας (135 mm), την Ηγουμενίτσα (63.4 mm), τον Τσαμαντά Θεσπρωτίας (51.2 mm), την Κέρκυρα (46.6 mm), την Αγία Κυριακή Ιωαννίνων (36.4 mm) και τον Πύργο Ηλείας (35 mm).

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα η κακοκαιρία έπληξε και τον Βόλο, δημιουργώντας προβλήματα στις συγκοινωνίες, τις επικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση. Πλημμύρισαν δρόμοι, δεκάδες φανάρια τέθηκαν εκτός λειτουργίας, ενώ πολλές περιοχές έμειναν χωρίς τηλέφωνο και ρεύμα.

Καταστροφές από το πέρασμα της καταιγίδας

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά της χώρας, με τα φαινόμενα να εξασθενούν από το μεσημέρι κυρίως στα νότια.

Για τη Θεσσαλονίκη η πρόβλεψη δείχνει τοπικές βροχές και καταιγίδες, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ για την Αττική η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από αύριο.