Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στην παρθενική συμμετοχή της σε τελικό ολυμπιακού τουρνουά χάντμπολ Ανδρών, η Δανία έκανε την υπέρβαση.

Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, αφού επιβλήθηκε στον τελικό με 28-26 της Γαλλίας, η οποία δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει σε Λονδίνο και Πεκίνο.

Η Γερμανία επέστρεψε στο βάθρο μετά το 2004 (ασημένιο) αφού στον μικρό τελικό επικράτησε με 31-25 των Πολωνών.

Στο γυναικείο τουρνουά το πρώτο της χρυσό, έπειτα από τέσσερα χρυσά σε Παγκόσμιο, κατέκτησε η Ρωσία, γονατίζοντας με 22-19 τη Γαλλία.

Το χάλκινο πήγε στη χρυσή ομάδα του Λονδίνου, Νορβηγία, που λύγισε στον μικρό τελικό την Ολλανδία με 36-26.

Βραζιλία και Κίνα χρυσό μετά το 2004

Μία μέρα μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ποδόσφαιρο, η Βραζιλία πανηγύρισε και δεύτερο χρυσό σε ομαδικό σπορ.

Η ομάδα βόλεϊ των Ανδρών ήταν σαρωτική και επικράτησε με 3-0 (25-22, 28-26 και 26-24) στον μεγάλο τελικό της Ιταλίας και επέστρεψε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά το 2004 και το 1992.

Αυτό ήταν το έκτο μετάλλιο (3 αργυρά, 3 χάλκινα) σε Ολυμπιακούς για τη «σκουάντρα ατζούρα» που εξακολουθεί να ψάχνει το χρυσό.

Λίγο νωρίτερα, οι χρυσοί το 2008 Αμερικανοί έχαναν 2-0 αλλά έκαναν την ανατροπή, νίκησαν με 3-2 τους χρυσούς του 2012 Ρώσους και έτσι κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Στις Γυναίκες, η Κίνα επέστρεψε στον θρόνο της 12 χρόνια μετά την Αθήνα (2004).

Στον τελικό, παρότι έχασε το πρώτο σετ, έδειξε την ανωτερότητά της και νίκησε με 3-1 τη Σερβία.

Αυτό ήταν το τρίτο χρυσό για τις Κινέζες, ενώ οι Σέρβες πανηγύρισαν το ασημένιο που ήταν το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία τους στο βόλεϊ.

Οι ΗΠΑ, ύστερα από δύο ασημένια, περιορίστηκαν στο χάλκινο, επικρατώντας με 3-1 της Ολλανδίας στον μικρό τελικό.