Διακοπή της κυκλοφορίας στο δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου, ακινητοποίηση αυτοκινήτων και εγκλωβισμό ανθρώπων, προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο αλλά και τεράστιες καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή του Λιανοκλαδίου έχουν προκαλέσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν τις τελευταίες ώρες.
Η δυνατή βροχόπτωση, που ξεκίνησε το απόγευμα και που κατά διαστήματα μετατρέπονταν έντονη καταιγίδα, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χείμαρροι και ρέματα ενώ μεγάλες ποσότητες νερού και φερτών υλών έχουν πλημμυρίσει την εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου σε αρκετά σημεία από την έξοδο της Λαμίας μέχρι το Λιανοκλάδι . Το σοβαρότερο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο 12ο χιλιόμετρο Λαμίας – Καρπενησίου και στο σημείο που βρίσκεται η γέφυρα του ΟΣΕ εξαιτίας του όγκου και της ορμής του νερού η διέλευση των οχημάτων ήταν αδύνατη.
Μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Φθιώτιδας , του δήμου Λαμιέων και της πυροσβεστικής υπηρεσίας επιχειρούν από την πρώτη στιγμή στα σημεία που δημιουργήθηκαν προβλήματα ενώ η αστυνομία παρακάμπτει την κίνηση των οχημάτων μέσα από χωριά της περιοχής με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία αλλά και έντονος κίνδυνος ατυχημάτων. Σε αρκετά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στη Λαμία και το Λιανοκλάδι έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές και μηχανήματα της περιφέρειας και του Δήμου επιχειρούν προκειμένου να αποκαταστήσουν τα προβλήματα και τη κυκλοφορία . Την ίδια στιγμή αρκετά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στο σιδηροδρομικό δίκτυο που διέρχεται από την περιοχή ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στο σημείο που σημειώθηκαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες τόσο για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή όσο και για τον Ε65.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι αρκετά αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν ανάμεσα σε πλημμυρισμένα ρέματα που διασχίζουν κάθετα την εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου ενώ μάλιστα δεν έλειψαν οι περιπτώσεις όπου αυτοκίνητα και επιβάτες εγκλωβίστηκαν μέσα στο νερό και χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής.
