Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ενοχλημένη από τις ανακοινώσεις της συνόδου των πρυτάνεων σχετικά με τη δημιουργία μιας επιτροπής για τα μεταπτυχιακά, τις επιτροπές ερευνών και μια σειρά άλλων ζητημάτων που αφορούν το νομοσχέδιο για τον δεύτερο και τρίτο κύκλο σπουδών εμφανίζεται η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

Η ίδια διαψεύδει ότι συναινεί στη συγκρότηση τέτοιας επιτροπής με συμμετοχή παραγόντων του υπουργείου και τονίζει ότι οι προτάσεις των πρυτάνεων έχουν καθυστερήσει, καθώς θα έπρεπε να βρίσκονται στο υπουργείο Παιδείας «από τα τέλη του περασμένου μήνα».

Το θέμα ανέκυψε όταν στο πλαίσιο της συνόδου που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα οι πρυτάνεις ανακοίνωσαν ότι έχει επέλθει συμφωνία με την κυβέρνηση για το νομοσχέδιο. Ο προεδρεύων της συνόδου, πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης, ανέφερε μάλιστα ότι σε προκαταρκτική συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας επισημάνθηκε η ανάγκη δημιουργίας επιτροπής που θα αποτελείται από στελέχη του υπουργείου και των Πανεπιστημίων για να εξειδικεύσει συγκεκριμένες προτάσεις επί των οποίων υπήρξε κατ’ αρχήν συμφωνία.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι πρυτάνεις τονίστηκε ότι «η επιτροπή αυτή θα κινηθεί τάχιστα και μέσα σε μία εβδομάδα θα έχει συγκεκριμένες προτάσεις».

Σε μιά εβδομάδα

Ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, ανέφερε ότι «το πολύ σε μία εβδομάδα η επιτροπή θα αναφερθεί σε συγκεκριμένα θέματα, τα οποία έχουμε συζητήσει σε έναν σημαντικό βαθμό με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ούτως ώστε να πάρουν μια συγκεκριμένη μορφή και να ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο, πριν αυτό ακολουθήσει τη διαδικασία στη Βουλή».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την ενόχληση της Σίας Αναγνωστόπουλου που αντέδρασε ξεκαθαρίζοντας ότι «αν θέλουν οι πρυτάνεις να συγκροτήσουν κάποια επιτροπή μόνοι τους γιατί το θεωρούν απαραίτητο, ας το κάνουν, αλλά ας το κάνουν γρήγορα διότι οι προτάσεις τους έπρεπε να βρίσκονται στο υπουργείο από τα τέλη του προηγούμενου μήνα», διευκρινίζοντας μάλιστα ότι το υπουργείο δεν έχει κανένα λόγο να συμμετάσχει σε μια τέτοια επιτροπή.