Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Κλειστή, για δεύτερο εικοσιτετράωρο, παραμένει η σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της γέφυρας του Γοργοποτάμου, εξαιτίας εκτροχιασμού εμπορικής αμαξοστοιχίας με αποτέλεσμα να συνεχίζεται και η ταλαιπωρία των ταξιδιωτών.

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από το πρωί της χθεσινής μέρας από συνεργείο τεχνικών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η απομάκρυνση των βιομηχάνων και των πέντε βαγονιών κενού φορτίου του συρμού που εκτροχιάστηκαν.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η διαδικασία απομάκρυνσης του συρμού και αποκατάστασης της γραμμής δεν θα ολοκληρωθεί ούτε τη σημερινή μέρα και οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να αποκατασταθεί η κυκλοφορία αύριο Παρασκευή.

Ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα συνεργεία που εργάζονται για την απομάκρυνση των βαγονιών είναι ιδιαιτερότητες του σημείου, καθώς ο εκτροχιασμός έχει γίνει πάνω στη γέφυρα του Γοργοποτάμου, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να προχωρήσουν οι εργασίες με γρήγορους ρυθμούς καθώς απαιτείται και η χρήση μεγάλου γερανοφόρου.

Ο εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Από το πρωί της ίδιας μέρας η κίνηση των επιβατών γίνεται με μετεπιβίβασή τους σε λεωφορεία προκειμένου να παρακαμφθεί το σημείο διακοπής της κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα οι ταξιδιώτες από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη μετεπιβιβάζονται σε λεωφορεία στον σταθμό της Τιθορέας μέχρι το σταθμό του Λιανοκλαδίου.

Αντίστοιχα όσοι κινούνται από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα μετεπιβιβάζονται σε λεωφορείο στον σταθμό του Λιανοκλαδίου και συνεχίζουν το ταξίδι τους με τρένο από τον σταθμό της Τιθορέας.