Επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει στις 18 Ιουλίου ο Πιέρ Μοσκοβισί, που θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.
Στη συνέχεια ο επίτροπος για Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις θα έχει γεύμα εργασίας, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης, Γιώργος Κατρούγκαλος, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.
Ο επίτροπος κ. Μοσκοβισί και ο κ. Τσακαλώτος, θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Αθήνα.
Το πρόγραμμα του Ευρωπαίου Επίτροπου θα ολοκληρωθεί με ομιλία που θα απευθύνει στη Βουλή, στην Ολομέλεια των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Με αφορμή την επίσκεψη, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης δήλωσε, μεταξύ άλλων:
«Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, απολύτως απαραίτητη είναι πλέον η προσήλωση στο τρίπτυχο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, της δημοσιονομικής σταθερότητας και της ενίσχυσης των επενδύσεων. Άλλωστε, το ζητούμενο τώρα, και βασικό στοιχείο της δεύτερης αξιολόγησης, είναι οι μεταρρυθμίσεις να μη μείνουν απλά στο επίπεδο της υιοθέτησης, αλλά να υλοποιηθούν, με στόχο την επανεκκίνηση της ανάπτυξης».
