Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τρεις αξιωματικοί της ιορδανικής υπηρεσίας πληροφοριών και δύο άλλα μέλη του προσωπικού της σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον ενός γραφείου της υπηρεσίας σε καταυλισμό παλαιστινίων προσφύγων στα περίχωρα της ιορδανικής πρωτεύουσας.

Η ιορδανική τηλεόραση, που επικαλείται κυβερνητικό εκπρόσωπο, χαρακτήρισε το συμβάν «τρομοκρατική επίθεση» που συνέβη στις 7 π.μ., χωρίς να δίνει άλλες πληροφορίες.

Ο καταυλισμός Μπακάα είναι ο μεγαλύτερος στην Ιορδανία, όπου ένα μεγάλο μέρος των επτά και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων είναι απόγονοι παλαιστινίων προσφύγων, που διέφυγαν μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μοχάμαντ αλ-Μομάνι δήλωσε πως η επίθεση είχε στόχο ένα τοπικό γραφείο της υπηρεσίας πληροφοριών στον καταυλισμό, όπου ζουν πάνω από 70.000 πρόσφυγες.

Εκτός από τους τρεις αξιωματικούς, έχασαν τη ζωή τους επίσης ένας φύλακας και ένας υπάλληλος τηλεφωνικού κέντρου.