Τη μεταφορά από το νησί των μεταναστών που προέρχονται από τη βόρεια Αφρική σε δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας προγραμματίζουν οι Αρχές.
Σε επικοινωνία που είχε ο βουλευτής Χίου, Ανδρέας Μιχαηλίδης, με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, και σε συνέχεια της επίσκεψης ανώτερου στελέχους της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και της τηλεφωνικής επικοινωνίας του δημάρχου Χίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποφασίστηκε η σταδιακή απομάκρυνση ώστε να αποσυμφορηθούν οι καταυλισμοί, αλλά και να ανακοπεί το κύμα παραβατικών συμπεριφορών με πρωταγωνιστές κυρίως πρόσφυγες από τις συγκεκριμένες χώρες.
Επισημαίνεται ότι η διαδικασία εξέτασης ασύλου για τα άτομα αυτά θα πραγματοποιηθεί στον χώρο όπου θα μεταφερθούν.
Ακόμα, αποφασίστηκε η άμεση ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στο νησί με μία επιπλέον διμοιρία των ΜΑΤ για την καλύτερη φύλαξη, κυρίως της ΒΙΑΛ όπου τα περιστατικά ταραχών είναι συχνά.
Να σημειωθεί ότι στη Χίο ο αριθμός των προσφύγων βαίνει διαρκώς αυξανόμενος, αφού οι αφίξεις είναι πλέον καθημερινές, με αποτέλεσμα ο συνολικός πληθυσμός των μεταναστών να πλησιάζει τους 3.000.
