Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας σήμερα στις 9 το πρωί στο λατομείο μαρμάρων στο Βαθύλακο της Δράμας.
Προανάκριση για το θάνατο του 54χρονου εργάτη διενεργεί το αστυνομικό τμήμα της πόλης.
Με αφορμή το θανατηφόρο περιστατικό η ΓΣΕΕ ζητάει άμεσα την παρέμβαση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών, την απόδοση ευθυνών, και μέτρα εδώ και τώρα για να σταματήσουν τα εργατικά ατυχήματα.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας εργαζόμενος χάνει τη ζωή του σε λατομείο της περιοχής, λόγω έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας», επισημαίνει η Συνομοσπονδία εκφράζοντας τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργάτη.
«Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει στην περιοχή έδρα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και το ΣΕΠΕ να έχει στην επίβλεψη του μια τεράστια γεωγραφική περιοχή, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να κάνει πολλούς ελέγχους», επισημαίνει η ΓΣΕΕ.
