Σε εκδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και καταδίκης της παρουσίας της ναζιστικής οργάνωσης στον Πειραιά καλεί η ΚΕΕΡΦΑ, όπως και εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες για την Τετάρτη στις 18:30 μ.μ. στην πύλη Ε2 του λιμανιού του Πειραιά.
Η οργάνωση προειδοποιεί ότι δε θα δεχτεί οποιαδήποτε απαγόρευση της ελεύθερης συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης στους χώρους του λιμανιού.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Η σημερινή εικόνα της αστυνόμευσης στις πύλες του Λιμανιού έφερε στο προσκήνιο τις υπόγειες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να το μετατρέψει σε άβατο για το εργατικό κίνημα και τις πολιτικές οργανώσεις ενόψει των σχεδίων παράδοσης του στην COSCO.
Μόλις λίγες μέρες, αφού η ΕΛΑΣ έκανε πλάτες στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να εμφανιστούν στο κέντρο του Πειραιά, να χύσουν ρατσιστικό δηλητήριο κατά των προσφύγων και να επιτεθούν σε αντιφασίστες και σε δημοσιογράφο με σιδερόβεργα, οι πύλες του Λιμανιού κλείνουν ερμητικά ενώ εμποδίζεται η είσοδος σε αλληλέγγυους.
Ας μην περνά από το μυαλό της κυβέρνησης και των μηχανισμών καταστολής ότι μπορούν να απαγορεύσουν για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια ελεύθερης συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης στους χώρους του λιμανιού, εκδηλώσεις όπως και αυτή που κάλεσαν τα εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες και η ΚΕΕΡΦΑ την Τετάρτη 20 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. στην πύλη Ε2. Πρόκειται για εκδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και καταδίκης της παρουσίας των νεοναζί στο Πειραιά.
Το Λιμάνι δεν θα γίνει γκέτο της COSCO, θα είναι ανοιχτό για τους εργάτες, φιλόξενο για την προσφυγιά, ανοιχτό για κάθε εκδήλωση δράσης του εργατικού κινήματος και της νεολαίας.
Αγωνιζόμαστε για ανοιχτά σύνορα, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, για να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις βίαιου εκτοπισμού των προσφύγων από το ΛΙμάνι. Έχουν δικαίωμα να κρίνουν οι ίδιοι που θέλουν να μείνουν.
H KEEΡΦΑ καλεί το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, τα συνδικάτα , τους φοιτητικούς συλλόγους, τις οργανώσεις της αριστεράς, τις δημοτικές κινήσεις, τις συλλογικότητες να στηρίξουν την εκδήλωση την Τετάρτη 20 Απρίλη μέσα στο Λιμάνι στην πύλη Ε2 και να μην αφήσουν να περάσει καμία απαγόρευση των εκδηλώσεων αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.
Ήδη, την στήριξη τους στην εκδήλωση έχουν εκφράσει τα εξής σωματεία:
Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ)
Σωματείο εργατοϋπαλλήλων καπνοβιομηχανιας «Παπαστράτος»
Σύλλογος υπαλλήλων ΝΑΤ
Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων των εργαζομένων στην Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΤΑΝΠΥ)
Πανελλήνιος Σένδεσμος Συνταξιούχων ΝΑΤ
Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ)
Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)
