Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Όλα αυτά τα μέτρα που ψηφίζονται και θα ψηφιστούν αυτό το Σαββατοκύριακο σημαίνουν έναν εφιάλτη, μία κόλαση για τα σημερινά παιδιά, για τους εφήβους, για τα μικρά παιδιά, για τα μωρά, για τα αγέννητα. ανέφερε (ΣΚΑΪ) η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σημαίνουν, τόνισε, μια καταβύθιση σε μια ζοφερή πραγματικότητα για πολλές, πολλές δεκαετίες ή και αιώνες. Αυτά όμως -όπως είπε- δεν είναι ούτε μονόδρομος ούτε θέσφατα.

«Ο Τσίπρας επέλεξε την εξουσία»

Σχολιάζοντας τις επιλογές της, ανέφερε πως ήταν μια «πάρα πολύ εύκολη η απόφαση να μείνω πιστή στην αξιοπρέπειά μας, σε αυτό για το οποίο δεσμευθήκαμε, σε αυτό για το οποίο μας έδωσε εντολή ο ελληνικός λαός. Δεν ήταν δύσκολο. Ήταν, μάλιστα, θα έλεγα επιβεβλημένο με βάση και αυτήν την πολύ γενναία και μεγαλειώδη στάση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα».

Αντίθετα, για τις επιλογές του πρωθυπουργού είπε ότι «θα άνοιγαν οι δρόμοι για πολύ μεγάλες ανατροπές εάν ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αυτό το οποίο όφειλε να κάνει: να αποκρούσει τον εκβιασμό και να θωρακίσει τη Δημοκρατία. Όμως, την κρίσιμη στιγμή ο Τσίπρας επέλεξε να παραμείνει στην εξουσία».

Γραφεία της «Πλεύσης» την επόμενη Δευτέρα

Ο λόγος που πήρε την πρωτοβουλία για την «Πλεύση Ελευθερίας» ήταν για να δημιουργηθεί ένα γνήσιο κόμμα – κίνημα μέσα από την κοινωνία που θα εκφράσει αυτό που, κατά την κ. Κωνσταντοπούλου, «βρίσκεται ανεξίτηλα χαραγμένο στη συλλογική μας ψυχή και στη συλλογική μας συνείδηση: η προσήλωση στην ελευθερία, στη δημοκρατία, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στα ανθρώπινα δικαιώματα. Στην κοινωνική ευημερία και όχι στην ευημερία των υπολογισμών, των τραπεζιτών και των οικονομικών συμφερόντων» .

Πρόσθεσε πως υπάρχουν χιλιάδες υπογραφές στήριξης, διαδικτυακής στήριξης στη διακήρυξη του κόμματος και ανακοίνωσε πως σε εννιά μέρες, την άλλη Δευτέρα, θα ανοίξουν και τα γραφεία, οπότε θα είναι πολύ πιο ζωντανή η διαδικασία της επαφής με τους πολίτες.