Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Καταδίωξη ενός δουλεμπορικού σκάφους που είχε αποβιβάσει πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Παναγίας Οινουσσών και στη σύλληψη δυο διακινητών, προχώρησαν το πρωί της Κυριακής Λιμενικοί. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας το περιστατικό συνέβη όταν περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Παναγίας Οινουσσών, πολυεστερικό ταχύπλοο σκάφος να απομακρύνεται από την ακτή αφού προηγουμένως είχε αποβιβάσει 20 πρόσφυγες. 

Ακολούθησε καταδίωξη του σκάφους, καθώς δεν συμμορφώθηκε στις φωτεινές και ηχητικές υποδείξεις του περιπολικού και εκτελούσε επικίνδυνους ελιγμούς εναντίον του, ενώ κατόπιν ρίψης προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα το ταχύπλοο σκάφος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι δύο χειριστές του, 28 και 22 χρονών. 

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους περισυνέλεξε τους πρόσφυγες τους οποίους και μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Χίου.  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν το ταχύπλοο σκάφος καθώς και μία κυνηγετική επαναληπτική καραμπίνα η οποία έφερε πέντε φυσίγγια που βρέθηκε σε αυτό.