Tην πολύ σοβαρή πτυχή, και ώς τώρα μάλλον υποτιμημένη, του σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει η ΕΠΟ σε περίπτωση που υπάρξει ποδοσφαιρικό «Grexit», ανέδειξε με δηλώσεις του στο περιθώριο της έκθεσης «SPORTEXPO» στη Θεσσαλονίκη ο Σταύρος Κοντονής.
«Αν η ΕΠΟ δεν πάρει άμεσα, τώρα, εκείνα τα μέτρα που θα πιστοποιούν ότι το καθεστώς της αδιαφάνειας, της διαφθοράς, της αναξιοπιστίας και της καχυποψίας θα λάβει τέλος, τότε είναι πολύ πιθανό τις επόμενες μέρες να αποβληθεί από τις διεθνείς ομοσπονδίες. Χρέος της ελληνικής κυβέρνησης είναι εάν συμβεί κάτι τέτοιο, το οποίο δεν επιδιώκει, να κάνει αυτά που πρέπει άμεσα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, για να αποκατασταθεί το κύρος της ΕΠΟ κι η αξιοπιστία της στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών… Ας ξέρουν όλοι πως σε θέματα ηθικής, η κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω! Είναι εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να μπει τέλος στη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο», ήταν το πιο σημαντικό μέρος των δηλώσεων του υφυπουργού Αθλητισμού.
Στην ουσία ο Κοντονής «φωτογραφίζει» το παρασκήνιο που εξελίσσεται αμέσως μετά τη συνάντησή του με FIFA και UEFA και, αντίθετα από την εικόνα που προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποιες πλευρές, δεν είναι καθόλου… άνετο για την ίδια την ΕΠΟ.
Είναι πλέον σαφές πως τα ζητήματα που έθεσε ο Κοντονής έχουν μπει για τα καλά στην ατζέντα και όση πίεση και να ασκήσουν οι διεθνείς συνομοσπονδίες με αφορμή την απόφαση για το Κύπελλο, είναι πολύ δύσκολο να μείνουν έξω από τη συζήτηση.
Από τις επαφές που υπήρχαν και πριν από τη συνάντηση της Τετάρτης, αλλά και μετά από αυτήν με «τους έξω», έχει γίνει ξεκάθαρο πως υπάρχει και εκεί προβληματισμός για το πόσο μπορεί να πάει η ιστορία με τη στήριξη της σημερινής ΕΠΟ σε όλα τα επίπεδα. Εχουν μαζευτεί πολλά πλέον.
Ακόμη και στην περίπτωση, που εξακολουθεί να είναι πιθανή, που η ΕΠΟ μπορέσει να κρατήσει στο πλευρό της FIFA και UEFA για μια σύγκρουση μέχρι τέλους, με την προσδοκία πως θα κάνει πια πίσω ο Κοντονής για να μην υπάρξει διεθνής αποκλεισμός, καταλαβαίνουν όλοι, και εντός και εκτός, πως το ρίσκο έχει γίνει πολύ μεγάλο.
Και όσο περνούν οι μέρες, φαίνεται να κερδίζει έδαφος η λογική «δίνεις κάτι, παίρνεις κάτι», για να βγεις από το αδιέξοδο, που δεν συμφέρει κανέναν.
