Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο 46χρονος Χρήστος Λαμπρίδης, μέχρι πρότινος σύμβουλος του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, αναλαμβάνει νέος γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων μετά την παραίτηση του Θανάση Χριστόπουλου.

Οπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα ο Θ. Χριστόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον υπουργό την οποία έκανε δεκτή.

Ο Χρήστος Λαμπρίδης γεννήθηκε το 1970 στον Πειραιά, είναι οικονομολόγος, διδάκτορας Λιμενικής Οικονομίας και Διοίκησης. Από το 2003 ήταν υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και είχε προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, στέλεχος με ευθύνη σε θέματα λιμενικής και διεθνών σχέσεων στους λιμένες.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στον Σχεδιασμό και στην Πολιτική των Μεταφορών στο Πανεπιστήμιο του Newcastle upon Tyne στη Μεγάλη Βρετανία.

Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο αντικείμενο της Λιμενικής Οικονομίας και Διοίκησης στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2015 διετέλεσε διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Το 2014 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.