Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Φαινομενικά ο ΠΑΟΚ διαθέτει πολύ χρόνο για τις ανανεώσεις συμβολαίων παικτών όπως ο Ρόμπερτ Μακ και ο Εργκους Κάτσε, αφού τα συμβόλαια και των δύο λήγουν το καλοκαίρι του 2017. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι με βάση τα όσα έλεγαν οι άνθρωποί του και ειδικά ο Φρανκ Αρνεσεν στην αρχή της σεζόν, οι υποθέσεις και των δύο έχουν καθυστερήσει.

Κάτω από αυτό το πρίσμα είναι, αν μη τι άλλο, περίεργο που μέχρι σήμερα δεν έχουν προχωρήσει οι διαπραγματεύσεις για νέα συμβόλαιο με τους δύο παίκτες που αποτελούν δύο από τα πολυτιμότερα περιουσιακά στοιχεία του «δικεφάλου».

Οι δύο περιπτώσεις έχουν ακόμη μια ομοιότητα. Τόσο ο Μακ με την Εθνική Σλοβακίας όσο και ο Κάτσε με την Εθνική Αλβανίας θα δώσουν το «παρών» στα τελικά του EURO 2016 και άρα θα έχουν την ευκαιρία να ανεβάσουν τις μετοχές τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Και για μια ομάδα που θέλει να έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση που οι Σειρήνες γύρω τους ηχούν έντονα (υπήρχαν προτάσεις και μέσα στη μεταγραφική περίοδο που έκλεισε και για τους δύο, κυρίως από ιταλικούς συλλόγους) δεν είναι καλό να μην «κλείσει» τις αναπροσαρμογές τους πριν μπουν στον τελικό χρόνο των τωρινών συμβολαίων τους.

Ο Φρανκ Αρνεσεν είχε προαναγγείλει πως το καλοκαίρι «είτε θα κάνει νέο συμβόλαιο, είτε θα πουληθεί» μιλώντας για τον Μακ, όμως πλέον ο Δανός δεν έχει το κουμάντο (άλλη μία ένδειξη αποχώρησης το καλοκαίρι).

Τα θέματα αυτά τα έχει πάρει πάνω του ο Λούμπος Μίχελ, που στην περίπτωση του συμπατριώτη του έχει ήδη χτίσει «γέφυρα επικοινωνίας και με τον ίδιο και με τον ατζέντη του». Θυμίζουμε ότι ο Μακ έχει συμβόλαιο 350.000 ευρώ ετησίως (και ρήτρα στα 4 εκατ. ευρώ) και οι απαιτήσεις του αγγίζουν περίπου το διπλάσιο.

Αντίθετα, στην περίπτωση Κάτσε το τοπίο είναι ακόμη πιο θολό, γιατί ο MVP του περσινού ΠΑΟΚ δεν είναι στις πρώτες επιλογές του Τούντορ και βρίσκεται μεταξύ πάγκου και αγωνιστικού χώρου.

Ο Κροάτης δεν φαίνεται να τον υπολογίζει ιδιαίτερα και αυτό δυσχεραίνει τη διαδικασία των συζητήσεων που θα αρχίσουν το επόμενο διάστημα με τον Γερμανό, πλέον, ατζέντη του Αλβανού μέσου. Σε μια πρώτη κρούση που είχε γίνει, πάντως, ο Κάτσε είχε ζητήσει συμβόλαιο μισού εκατ. ευρώ και ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε να… φύγει πάνω από τις 300.000.