Η επιλογή του ΚΥΡ. Μητσοτάκη να διορίσει τον νέο γραμματέα της Νεολαίας με άκρως συνοπτικές διαδικασίες δημιούργησε αναταραχή στα ήρεμα νερά της νέας ηγεσίας. Η πρώτη αντίδραση προήλθε με ανακοίνωση μελών της ΚΕΦΕ της ΟΝΝΕΔ, η οποία -μεταξύ άλλων- αναφέρει:
Ως εκλεγμένα μέλη της ΚΕΦΕ οφείλουμε να δηλώσουμε υπεύθυνα στα χιλιάδες μέλη της ΟΝΝΕΔ ότι ουδέποτε ενημερωθήκαμε και συμμετείχαμε στη συνεδρίαση αυτή.
»Επίσης, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα συναινούσαμε σε μια απόφαση, η οποία απαξιώνει πλήρως την ΟΝΝΕΔ, καταστρατηγεί τον κανονισμό της, καταργεί την αυτοτέλεια και την αυτονομία της οργάνωσης και στην ουσία απαξιώνει πλήρως τα όργανά της.
»Κυρίως, δεν θα συναινούσαμε σε μια απόφαση που δεν σέβεται τα χιλιάδες μέλη της ΟΝΝΕΔ, καθώς δεν τους επετράπη η συμμετοχή τους στη δημοκρατική εκλογή νέου προέδρου.
Η απόφαση αυτή αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία της οργάνωσης και βαρύνει τους ηθικούς αυτουργούς της, καθώς και αυτούς που την επικροτούν. Είναι λάθος και απαράδεκτο να διορίζεται νέος πρόεδρος από 3 μέλη της ΚΕΦΕ
Οπως διοχετεύουν μέλη της Ν.Δ. η κίνηση αυτή έρχεται να ικανοποιήσει την επιθυμία Παπαμιμίκου. Μάλιστα ο διορισμός έγινε, χωρίς καν να προταθεί, έστω για τους τύπους, άλλο πρόσωπο.
