Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Διακόπηκε στον αέρα το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ έπειτα από εισβολή αγνώστων. Τη στιγμή που παρουσίαζε το δελτίο ο Πάνος Χαρίτος, με ειδική συμμετοχή από τη Λιάνα Κανέλλη για τα 50 χρόνια της δημόσιας τηλεόρασης, ομάδα ανθρώπων εισέβαλε στο στούντιο.

Εκείνη τη στιγμή ακούστηκαν φωνές όπως «όπα, όπα, πίσω, πίσω» και στη συνέχεια διακόπηκε η σύνδεση.

Εισβολή στα στούντιο της ΕΡΤ – Κόπηκε στον αέρα το δελτίο

Εισβολή στα στούντιο της ΕΡΤ – Κόπηκε στον αέρα το δελτίο

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι νωρίτερα στο καφενείο της ΕΡΤ, εισέβαλε στα στούντιο, θέλοντας να διαβάσει ένα κείμενο.

Εισβολή στα στούντιο της ΕΡΤ – Κόπηκε στον αέρα το δελτίο

Το σήμα στο δελτίο έπεσε και στη συνέχεια υπήρξαν «διαπραγματεύσεις» τόσο με τον Πάνο Χαρίτο όσο και με τη Λιάνα Κανέλλη για να διαβαστεί το κείμενο.

Εισβολή στα στούντιο της ΕΡΤ – Κόπηκε στον αέρα το δελτίο

Μετά από λίγα λεπτά το σήμα επανήλθε, με τον παρουσιαστή της ΕΡΤ, Πάνο Χαρίτο, να ενημερώνει πως η απόπειρα εισβολής έγιναν από τα μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

Ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι επέμεναν να διαβάσουν μια επιστολή που είχαν γράψουν, με τη Λιάνα Κανέλλη να σημειώνει ότι «δυστυχώς μου έχουν συμβεί χειρότερα στον αέρα».

«Με ενόχλησε και με πίκρανε πως τους ζητήσαμε να διαβάσουμε το κείμενο, να το διαβάσω εγώ και δεν δέχθηκαν», συμπλήρωσε η κ. Κανέλλη.

Κατά την εισβολή τραυματίστηκε ένας εικονολήπτης, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 22 προσαγωγές.

«Συνεχίζουμε»

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η ΕΡΤ:

Τα 50 χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης γιορτάζει σήμερα η ΕΡΤ και σε αυτή τη γιορτή, εκτός από τους εξαίρετους προσκεκλημένους της, αποφάσισε να συμμετάσχει… απρόσκλητη ομάδα 25-30 αντιεξουσιαστών.

Εισήλθαν βιαίως στο στούντιο όταν η Λιάνα Κανέλλη, καλεσμένη του Πάνου Χαρίτου, μιλούσε για την επέτειο και διέκοψαν για περίπου δέκα λεπτά το δελτίο Ειδήσεων.

Το δελτίο συνεχίσθηκε κανονικά, αφού οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ διασφάλισαν τον χώρο εργασίας τους και την περιουσία της εταιρείας.

Η ΕΡΤ συνεχίζει και τις επόμενες ημέρες, με εκλεκτούς προσκεκλημένους, προσωπικότητες που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Με αφορμή την αποψινή παρέμβαση ομάδας αντιεξουσιαστών, που διέκοψε το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ημέρα εορτασμού των 50 χρόνων της Ελληνικής Τηλεόρασης, η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι:

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση δεν έχει ιδιοκτήτες, ανήκει στον ελληνικό λαό. Η ενημέρωση δεν χρειάζεται προστάτες. Την ενημέρωση προασπίζουν οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.