Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με το ασφαλιστικό και την πορεία της ελληνικής οικονομίας καταπιάνεται ο Ούγκο Ντίξον, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης. Ο αρθογράφος του Reuters μιλά για «πονηρό σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα» και εκτιμά πως το «ζουμερό καρότο» που θα προσφέρει η Ευρώπη είναι η ελάφρυνση του χρέους.

Για το φλέγον ζήτημα του ασφαλιστικού μίλησε μεταξύ άλλων ο γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος, στο Mega Channel. Ο Ουγ. Ντίξον χαρακτήρισε «πονηρό το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα» για το ασφαλιστικό εξηγώντας πως ναι μεν δεν κόβει τώρα τις συντάξεις αλλά μεταθέτει τις περικοπές σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο αρθογράφος εκτιμά πως οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολοι για την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι αν ο Αλέξης Τσίπρας εφαρμόσει το πρόγραμμα, τότε μπορεί «να δει φως στο τούνελ το καλοκαίρι».

Βάζει πλώρη για την ελάφρυνση του χρέους 

Η κυβέρνηση έχει να περάσει πολλά μη δημοφιλή μέτρα το επόμενο διάστημα. Αν ο Αλέξης Τσίπρας ξεπεράσει το εμπόδιο αυτό παρά την ισχνή πλειοψηφία που διαθέτει στη Βουλή βάζει πλώρη για την ελάφρυνση του χρέους σημειώνει ο Ντίξουν, χαρακτηρίζοντας το τελευταίο, «ζουμερό καρότο».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξη που παραχώρησε στο «Μεγάλο Κανάλι» ο αρθογράφος του Reutrs εκτιμά πως αν όλα πάνε καλά και η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα υπάρξει σύντομα άρση των capital controls και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στο δικό της πρόγραμμα.

Αν πάλι η κυβέρνηση δεν προωθήσει τις απαιτούμενες αλλαγές «δεν θα πάρει άλλα χρήματα κι έτσι η οικονομική κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ντίξον.

Τέλος, ο Βρετανός δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι η Ευρώπη δεν είναι διατεθειμένη να περάσει άλλο ένα αγωνιώδες καλοκαίρι για την Ελλάδα.

«Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να μην υπάρξει νέα μάχη» χαρακτηρίζοντας «ατυχές» το ενδεχόμενο οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν έως τον Ιούλιο.