Είναι πρόθεση του Σταύρου Κοντονή εδώ και καιρό να μπορέσει με κάποιο τρόπο, που προς το παρόν δεν έχει βρεθεί, να κινήσει μια συναινετική διαδικασία, με τις διοικήσεις των τεσσάρων μεγάλων ομάδων να συμφωνούν στο θέμα της ΕΠΟ και κυρίως όσον αφορά τα πρόσωπα που θα έπρεπε να βρεθούν στο προσκήνιο.
Κάτι που με τις σημερινές συνθήκες φαίνεται αδύνατο μεν, αλλά δεν παύει να είναι ο βασικός στόχος του υφυπουργού που θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο γι’ αυτό. Πάντως η συγκυρία τώρα ίσως προσφέρει μια καλή ευκαιρία για να εξαντλήσει τις πιθανότητες.
Ο δρόμος που έχουν πάρει τα πράγματα είναι αδιέξοδος, αφού ό,τι και να γίνει στις εκλογές της ΕΠΟ, πάλι θα υπάρχουν «νικητές» και «χαμένοι» και πάλι η αίσθηση πως κάποιος είναι κυρίαρχος σε βάρος του άλλου.
Για να έχει πιθανότητες όμως να φτάσει μέχρι εκεί, αυτό που θέλει να αποφύγει ο Σταύρος Κοντονής είναι να βρεθεί στη μέση ενός «κηρυγμένου πολέμου» πλέον ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τις άλλες τρεις ομάδες.
Και γι’ αυτό σε πρώτη φάση στόχος του φαίνεται να είναι να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να πάει η κατάσταση στα άκρα και να μη φτάσουν οι τρεις ομάδες σε αποφάσεις για αποχώρηση από το πρωτάθλημα.
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, οι Σαββίδης, Μελισσανίδης, Αλαφούζος, χθες είχαν προγραμματίσει μεταξύ τους επαφή για να πάρουν αποφάσεις για τις κινήσεις τους από εδώ και πέρα και να τις μεταφέρουν στον υφυπουργό.
Ο τελευταίος στις επαφές που είχε με τις ομάδες το τελευταίο 48ωρο προσπαθεί να τους αποτρέψει από ακραίες κινήσεις.
Μέσα σε όλα αυτά πήρε… πρωτοβουλία και ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Γιώργος Μποροβήλος και καλεί τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ σε συνάντηση την Τρίτη. Το ότι καλεί τους ιδιοκτήτες πάντως, έχει… κρυφά νοήματα.
Πρώτον γιατί έτσι μπορεί να πάει ο Βαγγέλης Μαρινάκης χωρίς προβλήματα από τους περιοριστικούς όρους που αφορούν τη θέση του ως προέδρου στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και δεύτερον γιατί από την ΑΕΚ κανονικά θα πρέπει να πάει κάποιος εκπρόσωπος της «Ενωσης Φίλων ΑΕΚ», που έχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Και πρόεδρός της είναι η Αγγελική Αρκάδη.
Σαββίδης: «Πάμε στον Τσίπρα»
Στο μεταξύ, ο Ιβάν Σαββίδης έκανε χθες νέα παρέμβαση.
Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ζητά «συνάντηση με τον πρωθυπουργό, όπου όλοι οι ιδιοκτήτες των ομάδων θα δεσμευθούν για υγιή ανταγωνισμό» και ζητάει από τον Βαγγέλη Μαρινάκη να συναινέσει σε επανάληψη του πρώτου αγώνα με ξένους διαιτητές, αλλά και της ρεβάνς με τους ίδιους όρους.
Ο Ολυμπιακός απάντησε τονίζοντας πως δεν συμφωνεί και δεν ασχολείται με αυτές τις δηλώσεις, τις οποίες μάλιστα χαρακτήρισε «εμπρηστικές».
Τέλος, ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε σε πρώτο βαθμό με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 24 χιλ. πρόστιμο, για όσα έγιναν στην Τούμπα με τον Ατρόμητο. Την ποινή, εφόσον τελεσιδικήσει, θα εκτίσει με την Καλλονή.
