Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης είναι ο πρώτος από τους παίκτες με τους οποίους ο Αρνεσεν συζητά για αναπροσαρμογή συμβολαίου και έφτασε στις υπογραφές.
Χθες το πρωί επικυρώθηκε η συμφωνία με διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2019 και ετήσιες απολαβές που αρχίζουν από 120.000 ευρώ συν μπόνους και αυξάνονται κλιμακωτά. Επιπλέον, μπήκε και ρήτρα 4 εκατ. ευρώ.
Μάλλον την πάτησε
Πολύ δύσκολο να κατανοήσει κανείς πώς γίνεται ο υφυπουργός Αθλητισμού να δέχεται να μιλήσει με παράγοντες ομάδων που τον καλούν στο τηλέφωνο, τη στιγμή που κρίνεται επί τόπου, δηλαδή στο γήπεδο από τον διαιτητή, η τύχη του αγώνα για τον οποίο ενδιαφέρονται.
Πολύ περισσότερο, πώς κάνει τη συγκεκριμένη κουβέντα ο Σταύρος Κοντονής με τον Βαγγέλη Μαρινάκη όταν ξέρει πως ο δεύτερος τελεί υπό συγκεκριμένο περιοριστικό όρο. Προφανώς την πάτησε ο υφυπουργός. Αλλά όλα αυτά έπρεπε να τα είχε σκεφτεί.
Δεν θα υπήρχε
Πάντως για να μην τρελαθούμε και τελείως, πολλοί ξεχνάνε πως ο Ολυμπιακός τελεί υπό τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών, από τον τακτικό δικαστή της ΕΠΟ.
Που δεν θα υπήρχε, αν δεν υπήρχε η νομοθετική παρέμβαση του Σταύρου Κοντονή. Τώρα αν κατά το δοκούν και ανάλογα με τη συγκυρία θέλουμε να συνδέουμε τον υφυπουργό πότε με τη μία και πότε με την άλλη ομάδα, μάλλον δεν είναι δικό του το πρόβλημα.
Πρώτος πρώτος
Φωνάζει ο Παναθηναϊκός σήμερα. Οταν όμως ο Κοντονής έψαχνε στηρίγματα στο άγριο μέτωπο που είχε ανοίξει με την ΕΠΟ, είχε βγει πρώτος πρώτος ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟ για να προειδοποιήσει σε σχέση με τους κινδύνους ενός ποδοσφαιρικού Grexit. Και επίμονα μάλιστα.
Την ίδια στιγμή που ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δήλωναν πως στήριζαν όλες τις πρωτοβουλίες του υφυπουργού, ο Γιάννης Αλαφούζος μάλλον δεν άντεξε τον πειρασμό των ενδεχόμενων εσόδων από το Τσάμπιονς Λιγκ και τον άδειασε. Λες και υπήρχε ποτέ περίπτωση για ποδοσφαιρικό Grexit ή λες και πήρε τελικά ποτέ χρήματα από το Τσάμπιονς Λιγκ…
Συνάντηση με τους οργανωμένους
Θέμα ωρών είναι η συνάντηση ανθρώπων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πιθανότατα δίχως την παρουσία του ίδιου του Γιάννη Αλαφούζου, με εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών της ομάδας.
Το ζήτημα του επικείμενου συλλαλητηρίου θα βρίσκεται ασφαλώς στο επίκεντρο, όπως επίσης και η απομόνωση όσων εκφράζουν την οργή τους κάνοντας επεισόδια και βάζουν με τον τρόπο αυτό βούτυρο στο ψωμί των εχθρών του συλλόγου.
Ενδιαφέρονται
Για στήριξη της ΑΕΚ στον Παναθηναϊκό μιλούσαν τα ρεπορτάζ συναδέλφων χθες, όπως μεταδόθηκαν από ραδιοφώνου. Σε σχέση με τα μεθεόρτια του ντέρμπι που δεν άρχισε ποτέ. Ναι, δεν λέω.
Ηταν μια ωραία αφορμή για να θυμίσει και η ΑΕΚ τις πάγιες θέσεις της για το σύστημα ΕΠΟ και να βγάλει και μια πάντα προσεγμένη δυσφορία για τον τρόπο που κινείται τελευταία ο Σταύρος Κοντονής.
Και τα πιστεύουν, όχι πως δεν τα πιστεύουν. Οχι όμως πως δεν ενδιαφέρονται και για το βαθμολογικό πλεονέκτημα που ελπίζουν πως θα αποκτήσουν για τη δεύτερη θέση. Ενδιαφέρονται…
Εκανε την ένσταση
Την ακύρωση του φύλλου αγώνα ζήτησε και επισήμως χθες ο Παναθηναϊκός καταθέτοντας ένσταση στην αρμόδια επιτροπή της Λίγκας και ζητώντας να οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής του ντέρμπι εντός των επομένων 15 ημερών.
Η ένσταση προβλέπεται να συνεκδικαστεί την προσεχή Παρασκευή οπότε και θα απολογηθεί ο Παναθηναϊκός για τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στη Λεωφόρο και είναι σαφές ότι σε περίπτωση αποδοχής μπορεί να τροποποιήσει τα υπάρχοντα δεδομένα.
Κατσάδα
Το τι έχουν ακούσει τις τελευταίες μέρες ο Ιάκωβος Αγγελίδης και ο Φρανκ Αρνεσεν από τον Ιβάν Σαββίδη δεν λέγεται. Ο μεγαλομέτοχος θεωρεί ότι έχασαν τον έλεγχο της κατάστασης και έτσι ο άπειρος Τούντορ δεν βοηθήθηκε στο να αποφύγει λάθη που κάνει σωρηδόν τελευταία.
«Δεν σκοπεύω να αλλάξω κάτι»
Για το μέλλον του στον Ολυμπιακό κλήθηκε να μιλήσει (ξανά) ο Ρομπέρτο Χιμένεθ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ξένο μέσο ενημέρωσης. Ο Ισπανός τερματοφύλακας τόνισε χαρακτηριστικά:
«Το να επιστρέψω στη χώρα μου είναι πάντα καλό. Δεν αρνούμαι πως πάντα στην πατρίδα μου είναι καλά, αλλά στην Ελλάδα ζω τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου, νιώθω πως αξίζω, κάνω καλές εμφανίσεις και δεν σκοπεύω να κάνω τίποτα στο άμεσο μέλλον.
»Ο,τι και να γίνει στο μέλλον, θα πρέπει να αξιολογηθεί από την ομάδα, γιατί όλες οι αποφάσεις θα πρέπει να συμφωνηθούν με τους ιθύνοντες. Η Ατλέτικο Μαδρίτης, στην οποία μεγάλωσα ποδοσφαιρικά, και η Σεβίλη είναι δύο ομάδες που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για μένα και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό».
Χώρεσαν όλα
Βρέθηκε η φόρμουλα για να γίνουν εγκαίρως όλα τα ματς που πρέπει μέσα στο 2015. Ετσι, ο αγώνας της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ Α1, μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, που δεν έγινε την περασμένη Δευτέρα εξαιτίας της ίωσης που ταλαιπώρησε την ομάδα του «Δικεφάλου», ορίστηκε και θα γίνει τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου (17.30), ενώ οι ημιτελικοί του Κυπέλλου πήγαν λίγο πιο πίσω. Στον έναν, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον Αρη την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου (18.30), ενώ ο Φάρος Κερατσινίου θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου (18.30).
